Vad är Raised Garden sängar?

Upphöjda trädgård sängar bäddar för trädgården som är upphöjd över den kvalitet av resten av trädgården. Det finns flera skäl till trädgård i upphöjda bäddar, från en estetisk preferens för upphöjda rabatten trädgården till en önskan att undvika att kämpa med dåliga markförhållanden i trädgården. Trädgårdsskötsel leverans butiker ofta sälja utrustning som kan användas för att göra upp trädgården sängar, och folk kan även skapa egna konstruktioner utförs med leveranser från ett virke av hem förbättring butik.

Klassiskt tog trädgård sängar är gjorda av utjämning hemtrakt i ett område av trädgården och bygga en öppen låda ovanför. Lådan är fylld med hög kvalitet jord, och används för trädgårdsskötsel. I vissa fall kan botten av lådan vara förslutna så att personen marken kan inte komma i kontakt med jorden i sängen, medan det i andra fall är det botten av lådan lämnas öppen. Höjden på den upphöjda rabatten är helt beroende av preferenser trädgårdsmästaren.

En stor fördel avrundade trädgård sängar är att de ger trädgårdsodlare att ignorera dåliga inhemska markförhållanden, importera och bygga upp marken i sin trädgård sängar. Använda upphöjda bäddar tillåter också trädgårdsodlare att skapa anpassade markförhållanden som tillåter dem att växa sur eller basisk kärleksfull växter. Skapa upphöjda bäddar är också ett bra verktyg för att experimentera med jordens kvalitet och tekniker trädgårdsskötsel utan att ruinera en hel trädgård.

Användning av upphöjda bäddar kan också ta en skadegörarproblem. Underground inkräktare som gophers kan hållas utanför upphöjda bäddar med användning av en gopher tråd liner som hindrar dem från att gräva i marken i upphöjda bäddar, medan sniglar ofta har en tuffare tid att komma in upphöjda bäddar. Förutom att ge skadedjursbekämpning fördelar naturligtvis, tog trädgård sängar tenderar att ha bättre dränering än infödda jord, och de motstår jordpackning, vilket gör odlingsförhållanden bättre för växter.

När du installerar upp trädgården sängar, människor bör noga tänka placering. Det är viktigt att hitta ett område i trädgården eller gårdsplanen där en säng som är mest lämpliga estetiskt förutom praktiskt. Sön älskande växter, till exempel inte bör odlas i en upphöjd bädd i skuggan. Vissa trädgårdsmästare upprätthålla en rad upphöjda bäddar som erbjuder ett komplett utbud av alternativ solexponering, från full skugga till full sol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.