Vad är Raised Bed Trädgårdsskötsel?

Upphöjda säng trädgårdsarbete är en särskild metod för trädgårdsarbete som fokuserar på ett annorlunda sätt att förbereda området för odling av frukt, grönsaker, blommor eller örter än vad som varit typiskt. Normalt är plantering sker i ett område som rensas ut, men är i marknivå. I upphöjda rabatten trädgårdsarbete är dock en förhöjd trädgården skapade ovan marknivån, med hjälp av en av flera byggnadsteknik.

Det finns flera fördelar att vinna på upphöjda rabatten trädgårdsarbete. En viktig funktion är möjligheten att ha mer kontroll över marken. När en skapar sängar för upphöjda rabatten trädgårdsarbete är trädgårdsjord fysiskt åtskilda från den omgivande marken. Som ett resultat kan du börja med en helt ny jord blandning, som inte ärva några av de problem som kan ärva i "hittades" mark, som i dålig kvalitet eller massor av stenar. Använda upphöjda rabatten trädgårdsarbete innebär också att de tillägg som görs i marken, såsom gödsel, etc. kan anpassas till särskilda växter eller grupper av växter i en särskild säng.

Andra inslag i upphöjda rabatten trädgårdsarbete omfatta möjligheten att justera höjden att göra dem tillgängliga både för personer i rullstol, samt tillgodose behoven hos personer med nedsatt rörlighet. Förutom att göra det lättare för personer med vissa begränsningar till trädgård, upphöjda rabatten trädgårdsarbete, genom att upphöja marken, gör jorden för att värma tidigare, vilket leder till tidigare plantering i svalare klimat. Med en längre växtsäsong, är en trädgårdsmästare möjligheter förlängas. En annan fördel är att varje jord frågor är begränsade till ett område, skadedjur eller sjukdomar som annars kan sprida sig genom trädgården kan begränsas till en enkelsäng. I en sådan situation, kan du kasta av växter och jord, Rengör och börja igen.

Oavsett om du bygga eller köpa ett kit för att skapa sängar du kommer att använda för upphöjda rabatten trädgårdsarbete, du har ett stort antal valmöjligheter öppna. Till exempel kan du bygga i skadedjursbekämpning, skydda dina växter från både under och ovan jord. Du kan välja ett mycket enkelt sätt, helt enkelt bygga upp mark för att skapa en kulle i storlek och form du vill, eller skapa en långt mer avancerade design. Din trädgård kan inramas av material, från halm till plast, sten, koppar eller trä. Alternativt upphöjda rabatten trädgårdsarbete kan ske i behållare som tunnor, fat halv, eller en barn plast sandlåda med dräneringshål lagt till och monterade på en plattform på hjul.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.