Vad är Mission stil?

Mission stil möbler är möbler som är avsedd att framkalla den enkla och fasta inredning som används i Kalifornien uppdrag att den spanska. Denna typ av möbler är även känd som Arts and Crafts möbler, eftersom det uppstod under Arts and Crafts-rörelsen, och den delar många tematiska element med andra typer av design från denna period, från sallad skålar till hela hus. Liksom andra arven från Arts and Crafts Movement, mission stil möbler har ett enkelt utseende, med rena linjer och ett elegant utseende, och den har också en handgjord känsla, även om den är tillverkad i en fabrik.

påstås inspirationen till uppdraget stil var en enda stol i en San Francisco kyrka som sågs av en furnituremaker i slutet av 1800-talet. Designern beundrade rätlinjig utformningen av ordförande och enkelhet, vilket gjorde den naturliga skönheten i träet att lysa igenom, och uppdraget stil i möbeldesign föddes.

Klassiskt, är uppdraget stil upprättas av quartersawn ek, ek som skurits på längden genom centrum. Denna teknik ger ett rikt mönster i trä, som tas ut med lackering som gör att trä till glöd. Mission stil möbler saknar oftast måla, rista, och andra prydnader, med veden själv som prydnad, och trä kan vara ordnade i kolumner eller gitter för att skapa visuella intresse utan att distrahera folk från den naturliga skönheten av möblerna.

inredning som lådan drar har klassiskt gjorts från handwrought järn, men även andra material som används i massproduktion i dag. Många andra träslag används också, inklusive körsbär och mahogny. Sann mission möbler bör göras av massivt trä som har quartersawn, med den färdiga produkten har en mycket djärv, fast blick. Mission stil är tung och tungt vägande men inte betungande.

Några noteras producenter av uppdraget stil var Elbert Hubbard och Gustav Stickley. Dessa medlemmar av Arts and Crafts rörelsen trodde att möbler som behövs för att vara vacker och funktionell, och att bra design kombinerat båda måste skapa bitar av varaktiga möbler med klassisk stil. Människor använder moderna och vintage uppdrag stil i sina sovrum, matsalar, kontor, bibliotek och vardagsrum, bland andra platser, och mission-inspirerade verk är också mycket populära i vissa regioner i världen.

När dekorera med bitar uppdrag stil, kanske folk vill integrera varma färger, jordtoner och ringsignaler juvel i sin design. Rika färger tenderar att kvitta tonen i trä bästa, och människor som fruktar att material som ek och körsbär blir för mörk för ett rum kan få möbler uppdraget stil tillverkad av ljusare träslag, eller överväga att placera möbler uppdrag stil i rum med bleka väggar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.