Vad är Dragspel partitioner?

Dragspel partitioner är vanligt förekommande i skolor, högskolor, universitet, scenkonst teatrar, idrottshallar, kontor och till och med hem. De används för att dela upp stora områden, vilket gör ett stort rum förvandlas till två eller flera mindre rum. Till exempel kan ett stort universitet hall göras i flera mindre klassrum med hjälp av dragspel partitioner.

Panelerna på partitionen gånger tillbaka, som namnet antyder, som ett dragspel. De springer oftast längs en overhead spår som är tillverkade av aluminium eller stål, beroende på storlek och vikt av partitionen. När den bildar en vägg kan man lätt låst till en annan partition eller till en permanent vägg. Det kan ställas i en rak linje eller det kan vara utformade för att kurva, vilket skapar en elegant, men effektiv, utrymme.

Det finns många fördelar med att använda dragspel partitioner. Först skapar de mer användbart utrymme. Som nämnts ovan kan ett stort rum med ett överflöd av outnyttjad plats göras i flera mindre rum. Som en följd av detta kan ett stort antal människor använder ett utrymme för en rad olika skäl samtidigt. Kan till exempel med ett dragspel partition, en stor gymnastiksal delas så att flera basket, volleyboll, eller inomhus spel fotboll kan förekomma samtidigt.

Många människor tycker om dragspel partitioner eftersom de är lätta och enkla att manövrera. Andra alternativ, som tillfälligt väggelement, är besvärliga och tunga. Som jämförelse kan en enda person öppna och stänga en permanent dragspel partition med lätthet.

Även om det finns något sådant som en helt ljudisolerade dragspel partition, finns det alternativ som minskar bullret betydligt. Vissa märken är inriktade på att minska ljudöverföring mer än andra. Det är därför viktigt att noggrant undersöka partitioner för att hitta en som fungerar bäst. Det finns betyg för ljudöverföring som laboratorium certifierade och ge den bästa indikation på hur väl en specifik partition kommer att minska överföring av ljud.

Panelerna som utgör dragspelet partitioner kan vara av olika material. De kan ha en yta som trä korn eller en strukturerad vinyl yta. De kan också vara klar med vinyl tyg eller så kan lamineras. Beroende på användning och storleken på det rum som delas upp, vissa sorter fungerar bättre än andra. Till exempel kan mindre rum fungerar bäst med tyg paneler. Dessutom tyget paneler är oftast billigare än andra alternativ.

Det är möjligt att köpa eller hyra tillfälligt dragspel partitioner. De är gjorda av paneler täckta med slitstarkt material. De manöver på hjul, i stället för en överliggande spår. Dessutom är de vanligen kortare än höjden på rummet. Denna skillnad i höjd innebär att de gör mycket för att minska buller mellan rummen, men de är ett bra alternativ för områden där partitioner sällan behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.