Vad är Dendrobium Orkidéer?

Dendrobium orkidéer är en stor familj av orkidé växter som innehåller över 1000 olika arter. Dessa hjärtlig blommor ofta har en fantastisk färg som skiljer kronblad formationer, och starka stjälkar. Dendrobium orkidéer kan leva i många år och är infödda i hela Asien, den polynesiska ön kedjor, Nya Zeeland, och även Australien.

amerikaner som bor på fastlandet kommer troligen har haft vissa härdigare arter av Dendrobium orkidéer på blomma marknader och även dagligvaruhandeln. Dessa växter kan verkligen frodas bort från sina ursprungliga tropiska klimat, men kräver värme, ljus och fuktighet som härmar sitt hemland. De flesta av de arter som finns tillgängliga för casual odlare Dendrobium orkidé hybrider, som kräver mycket uppmärksamhet för att säkerställa korrekt kost och odlingsförhållanden. Resultatet av en väl omhändertagna hybrid orkidé är en växt som kan leva i flera år och blommar varje sommar, även producerar utlöpare för vidare plantering.

Nyckeln till framgång växande Dendrobium orkidéer är värme, ljus, vatten och gödning. Dessa anläggningar kräver flera timmars solljus per dag, och bör aldrig vara i en miljö där medeltemperaturen är lägre än 60 grader Fahrenheit (15. 5 grader Celsius). Experter rekommenderar vattning av växter grundligt minst en gång i veckan under växtsäsongen, och en gång var 10-14 dagar därefter. Vissa experter trädgårdsmästare också rekommendera gödsling med varje vattning under växtsäsongen, och en gång varannan vattning efter växtsäsongen.

Dendrobium blommor kan vara ganska långlivade om odlas i rätt förhållanden. Hybridiserade sorter kan blomma i flera veckor till två månader, medan det finns några konton i Nya Guinea sorter där en enda blomma kan pågå i nästan ett år. Naturligtvis förväntar blommor vissnar snabbare om de är slipade och visas i stället kvar på stjälken.

Liksom många andra blommor, orkidéer göra en lång historia av symbolisk innebörd. För hundratals år, var de tros ha afrodisiakum egenskaper, och användes ofta i kärlek potions och stavar kärlek. Under den stora botaniska explosionen i 19. Talet orkidéer eftertraktade sällsynta delikatesser, eftersom endast de mycket rika hade råd att äga växthus som skulle kunna stödja tropiska växter.

Idag orkidéer är populära i tropiska blommor dekorationer, till exempel Hawaiian Leis. Den berusande lukt och levande färger gör verkligen en vacker dekorativ skärm och orkidé Leis finns särskilda eftertraktade att bära på gymnasiet och gradering college. Dendrobium orkidéer är ofta finns på plantskolor som är specialiserade på tropiska växter, eller kan sändas av tropiska butiker växt utbudet. Även en korrekt skötsel och odling av dessa vackra blommor kan ta tid att bemästra, kan deras spektakulära visa i många år och omger en trädgårdsmästare med blommorna på deras framgångar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.