Vad är Chippendale möbler?

Chippendale möbler är skapandet av Thomas Chippendale, ett London-baserat möbelsnickare född den 5 juni 1718. Thomas Chippendale möbler i en mängd olika stilar, inklusive rokoko och nyklassicismen, innan han bestämde sig för att revolutionera branschen genom att skapa en ny fet stil. I 1754 publicerade Chippendale en bok som heter "The Gentleman och möbelsnickare direktören" idag känd som den främste av Chippendale möbler och andra stilar av tiden.

Chippendale möbler har en raffinerad och behaglig form, med antingen raka eller lätt böjda linjer. En blandning av rokoko, gotisk, och kinesiska stilar är Chippendale möbler ett perfekt exempel på en blandning mellan form och funktion. De flesta exempel på denna typ av möbler ingår torget, långa, förpackad upp strukturer med många lådor eller miniatyr dörrar. Medan bitar själva var vanligt, var dekoration används inte. Ristade toppar, kammar familj och intrikata rattar är alla väsentliga för Chippendale möbler. Undertecknandet struktur Chippendale möbler, är dock cabriole benet. Denna typ av ben kan vara rak eller böjd, men det alltid slutar i en tydlig fot, såsom ett lejon tass, eller bollen och klo, som härmar en örn fot innehar en boll. Även stilar i Chippendale möbler varierade något mellan England och Amerika, den särskiljande benet form varit oförändrad.

Chippendale möbler var oftast byggda med fina lövträd såsom importerade mahogny och körsbär. Mahogny importerade från Västindien var en favorit, men Kuba och Jamaica skogen var också populära. Dyra tyger såsom sammet var den främsta valet för klädsel och dekoration.

Chippendale möbler har i stor utsträckning återges. Chippendale själv märkt aldrig hans skapelser, vilket gör det svårare för samlare med att hitta bitar. Ett av de bästa sätten att hitta nyskapande Chippendale möbler är att titta för ojämna skarvar och märken verktyg, eftersom möblerna gjordes helt för hand och inte har den perfekta vinklar i en massproducerad produkt. En annan viktig egenskap är kvaliteten på designen på benen. Chippendale möbler, fråga inte vilken stil, borde ha fint detaljerade ben och fötter, en grov finish vanligen innebär en reproduktion.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.