Vad är Carbon Water Filtration?

Carbon vattenfiltrering är en vattenfiltrering teknik som bygger på passerar vattnet genom ett kolfilter för att avlägsna vissa föroreningar. Kol filtrering är en av de äldsta teknikerna vattenfiltrering känd för det mänskliga samhället, med många antika kulturerna med viss variation på kolfiltret att göra sina vatten renare och fräschare smak. Många typer av filtrering kol vattensystem finns, allt från krukor som används för att filtrera dricksvatten till hela system hus filtreringssystem som skura allt vatten som kommer in i ett hus.

Block kol och aktivt kol används både i vatten filtrering. I båda fallen är kolet mycket porös, med en stor yta. När vatten rör sig genom kol, material som sediment, flyktiga organiska föreningar, och klor attraheras av kol, håller fast det i en process som kallas adsorption. Slutligen till en tunn film rockar kol och det inte längre är effektiv, vilket leder vatten gå trögt och lämnar orenheter i vattnet. På denna punkt måste filtret bytas.

Carbon vattenfiltrering kommer inte att fälla varje förorening i vattnet. Oorganiska föreningar och bakterier i allmänhet inte fastna i sådana filter, till exempel. I själva verket kan ett kolfilter faktiskt skapar en grogrund för bakterier, vilket är ett skäl till varför dessa filter måste bytas ut i god tid. Vatten med föroreningar som arsenik och nitrat kräver andra typer av filtrering för att avlägsna dessa föroreningar. Av denna anledning, vatten testning rekommenderas ibland innan den fattar ett kol system vatten filtrering, för att bekräfta att systemet blir effektivt.

Människor använder ofta koldioxid vatten filtrering för att förbättra smaken och utseendet på vatten. Dålig lukt och obehagliga smaker tas bort, tillsammans med några sediment som missfärga vatten och göra den oattraktiv att titta på. Mer omfattande rening för att avlägsna bakterier och virus kommer att bli nödvändigt om vattnet är kända för att innehålla dessa föroreningar. Eftersom kol vattenfiltrering används ofta på kommunal vatten som redan har behandlats, sjukdomsalstrande organismer är inte ett stort problem.

En del människor föredrar smak av vatten som har blivit föremål för kol vatten filtrering. Det tenderar att ha en klarare, renare smak som en följd av att vissa föroreningar. Filtrerat vatten kan också rekommenderas för vissa tillämpningar, till exempel kan en hög klor innehållet i vanligt kranvatten vara farligt för känsliga fiskar, som kräver akvarister att filtrera sitt vatten med ett kolfilter för att hålla sin fisk frisk och lycklig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.