Vad är Brandhämmande Carpet?

Brandskyddsmedel mattan mattan som har behandlats med ett brandhämmande kemikalie. Behandling av mattan kan ske på tillverkaren på installation eller behandling kan tillämpas på mattan av en husägare efter mattan har installerats. Brandhämmande matta är normalt behandlas med samma brandskyddsbehandlade kemikalie som används för att behandla madrasser. Borsyra och borsyra anhydride är kemikalier anses vara det billigaste och mest använda, även om det är kontroversen om deras toxicitet för människan.

Människor i ett säkerhets-medvetande kanske vill brandhämmande mattan i sina hem för att minimera förstörelse i händelse av en brand. Samtidigt som det finns vissa belägg för att behandlas matta, liksom andra behandlas klädsel kan minska spridningen av brand, finns det inga bevis är det en säkerhetsåtgärd av en sådan storleksordning att spara pengar på din husägare försäkring vägen brandsläckare, brandvarnare och lås Deadbolt kan.

Å andra sidan är det många som föredrar att undvika att tillsätta kemikalier i sina hem om de anses vara giftiga. Även om toxicitet debatten om säkerheten i brandskyddsbehandlade kemikalier kretsar kring madrasser mer än matta-till stor del eftersom människor tillbringar så många timmar i närheten av deras madrasser-samma problem skulle kunna gälla för brandhämmande mattan. Det finns en handfull icke-giftiga kemiska behandlingar som är tillgängliga för mattan och stoppning, men effekten är oklar.

Brandhämmande matta är troligen vanligare i stora byggnader, exempelvis hotell eller kontorsbyggnader där destruktion skulle vara större och leda till högre totala monetära förlust. Men till skillnad från madrasser och andra specifika produkter finns det inga brandhämmande normer som bemyndigats i mattan.

Om du tror att du vill brandhämmande matta i ditt hem, kan du be en matta återförsäljare om tillgängliga tillverkning och alternativ installation eller du kan välja att behandla din matta själv. Om du har nyare matta, särskilt om den har en garanti för fläckar eller slitage, bör du kontakta tillverkaren innan de tillämpar någon kemisk behandling enligt ansökan kan upphäva garantin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.