Vad är Bamboo Chopsticks?

Bamboo ätpinnar är bestick gjorda av bambu, en medlem i familjen gräs som är berömt för sin Woody stjälkar. Ätpinnar används som primär äta redskapet i en rad asiatiska länder, bl. a. Japan och Kina, och de finns i en mängd former, storlekar och stilar. Bamboo ätpinnar är mycket vanliga, eftersom bambu är en billig ved som är lätt att få, och de flesta disponibla och billiga ätpinnar är gjorda av bambu av detta skäl. Asiatiska marknaderna brukar bära en rad bambu ätpinnar.

Som ett material är bambu ganska unik. Även om det är ett gräs, det ger mycket stora stammar som utvecklar en Woody konsistens. När det gäller jätte bambu, kan virket vara mycket nära en nära och smidigt. Färgen kan variera från ljus guld till brun-svart. Bamboo råkar vara ett utmärkt val av trä för bestick eftersom det är naturligt antibakteriella och svampdödande, så det kommer inte hysa organismer som orsakar sjukdomar.

Det mest grundläggande bambu ätpinnar är tillverkad av obehandlad bambu som har klippta i form av två käppar, som kan vara spetsiga eller trubbiga, beroende på region de kommer från. Disponibel bambu ätpinnar klassiskt är gjorda av en fast del av bambu som har gjorde så att användaren kan bryta ätpinnar mellanrum, för att undvika splitter, vissa människor gnida pinnar mot varandra för att jämna i träet.

Det är också möjligt att hitta bambu ätpinnar som är avsedda för lång användning, inklusive ätpinnar gjorda av betsad, oljad eller lackad bambu. Vissa företag gör målade eller lackerade ätpinnar med en bambu bas, i vilket fall virke får vara synliga. Målade bambu ätpinnar tenderar att vara mycket tålig när de är målade med högklassiga material, eftersom bambu inte mögel, röta eller mögel, även med frekvent användning.

Vissa bambu ätpinnar kan tillslutas med olika metaller av dekorativa skäl, eller prydda med ristningar eller list. En mångfald av stilar finns för att maska med olika dukningar och hem stilar inredning, med hög kvalitet ätpinnar som kommer i fall som skyddar ätpinnar när den inte används och se till att de inte blir förlorad.

Konsumenterna kanske vill vara medveten om att äta med inkompatibla ätpinnar anses otur i vissa asiatiska länder, och en tabell med inkompatibla ätpinnar kan ses som ett tecken på dåligt omen eller ett brott. Det är inte heller lämpligt att sticka ätpinnar i en skål så att de står rakt upp, när den inte används, ätpinnar bör vila på bordet, på en matpinne vila, eller på sidan av en platta. Båda dessa etikett regler härrör från asiatiska traditioner om begravning och kremering, där ätpinnar spela en roll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.