Hur tar jag bort superlim?

Super Glue ® (cyanoakrylat) kan utmärkt för användning i många tillämpningar. Det kan rädda många trasiga post på grund av dess överlägsna bindningsförmåga. Det finns dock ett stort problem med produkten. Om det blir på varje oavsiktlig yta som hud, en köksbänk eller tyger, det är fruktansvärt svår att avlägsna. Lyckligtvis finns det flera sätt att ta bort superlim ®.

En av de mest rekommenderade metoderna för att ta bort superlim ® är att använda aceton, och det enklaste sättet att få aceton är att ha en nagel lack händig . Det finns några produkter som saluförs specifikt för att ta bort superlim ®, men många av dessa helt enkelt ta mer betalt för ingredienser som liknar dem i removers nagellack. Aceton säkert kan användas på små områden i huden, men om lim på huden är utbredd, kan det vara bättre att rådfråga en läkare om säker borttagning. Den kemiska bör inte användas nära ögonen eller på läpparna, och folk bör uppsöka läkare om de får lim i ögonen.

När huden är limmas ihop, det är viktigt att inte försöka ta bort superlim ® genom att dra i huden isär. Detta har potential att skära eller slita huden, som kan vara mycket smärtsamt. Om aceton orsakar irritation, med tvål och vatten och doppa område som är limmad är normalt den bästa metoden för borttagning. När området noga har dränkt, försök att försiktigt bända isär fastnat huden, men inte slita isär om huden fortfarande verkar ordentligt jordad.

Aceton har vissa nackdelar ändå och kan skada plast och fläcken tyger. När det finns oro för att ta bort cyanoakrylat med aceton kan orsaka bestående skador, några andra metoder kan prövas. Först om lim är på tyg och fortfarande våt, bör den torkas med en bomullstuss handduk. Blotting fungerar bättre än att torka eftersom torka kommer att sprida limmet till en större yta.

När blotting har tagit bort överflödigt lim kan tyget handtvättas i varmt vatten, som kan bryta upp en del av limmet. Låt tyget torka och skrapa bort lim med sandpapper. De skrapar Metoden kan också arbeta på hårda ytor som inte kommer att förstöras av en liten slipning, och det kan anställda på plastytor, även om detta kan repa plasten något. En annan rekommendation att ta bort Super Glue ® på plast är att använda en vass kniv eller skalpell instrument för att plocka bort det torkade limmet. Självklart bör försiktighet iakttas för att undvika att skära fingrarna när du testar detta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.