Hur startar jag en Flower Garden?

En blomma trädgård kan vara mycket roligt, speciellt om du har barn. Barn älskar att se alla olika färger och titta på fjärilar och andra insekter som kan lockas till din trädgård.

Det första steget i att starta en blomma trädgård är att bestämma var du vill att den ska placeras och hur stor du vill att det ska vara. Det finns många blommor som kommer att växa bra i full sol eller skugga, men många av de vackraste blommor som rosor, kräver mycket sol. Om du bryr dig om utseendet på din trädgård och vill skära blommorna att använda i arrangemang inne, kanske du vill lägga din blomma trädgård någonstans att besökare inte ser.

När du har valt en plats och fastställde beloppet för solljus dina växter kommer att nå dit måste du göra en del efterforskningar. Promenad runt kvarteret och titta på andra blomma trädgårdar. Vad blommor verkar vara mår bra i dessa varv, och vilka som inte ser så bra? Om du inte vet vad några av blommorna är, slå upp en konversation med din granne.

Ett annat bra sätt att få inspiration till din blomma trädgård är att besöka en lokal botanisk trädgård eller en park. Dessa bäddar visar dig vad som växer bra i ditt område och ge dig en uppfattning om vad du vill. När du tittar på växter, fråga dig själv frågor som följande: Föredrar du en formell engelsk trädgård ser ut eller vill du en trädgård full av blommor? Är du ett fan av pasteller eller vill du se ett upplopp av färger när man stiger in din gård? Har du en favorit blomma eller en favorit färg du vill infoga i din design?

Du bör också tänka på om du vill plantera alla perenner, alla ettåriga, eller en mix. Perenner tenderar att vara dyrare, men de lever från år till år, så du behöver inte köpa nya plantor varje år som du gör med annueller, som är billiga. En mix av båda betyder att du har lite omplantering för att göra varje år, men du kan plantera enkelt genom att använda samma hål varje år.

Höjd är en viktig faktor när man planerar en blomma trädgård. Om din blomma trädgård är en gräns som är avsedd att ses från ett håll, men du vill större anläggningar som solrosor eller till och med blommande buskar i bakgrunden, med blommorna gradvis allt mindre ju närmare de kommer till framsidan av sängen. På så sätt kan du se alla blommor på en gång.

Om din blomma trädgård är tänkt att ses från alla håll, kanske dina större fokus växter placeras i mitten, med mindre anläggningar som strålar ut. Du kan också välja de blommor du vill växa och plantera dem på ett sätt som känns rätt för dig. Det finns inget fel sätt att bygga en blomma trädgård.

Innan plantering måste du rensa området för vad som är där. Om utrymmet har en blomsterträdgård eller säng i det förflutna, som kan innebära att bli av med gamla marktäckning och ogräs. Om det är en del av din gård, måste du bli av med gräs och så många rötter som möjligt. Detta kan göras med hjälp av en rorkult eller en hacka. Om du kan vänta en säsong innan plantering, täcka området med en mörk presenning och gräs och ogräs kommer att dö.

När marken har rensats, tillämpa ett gödselmedel som görs för blommor. En långsam övergång gödselmedel kommer att hålla dina växter glad hela säsongen. Plant dina växter etiketten enligt anvisningarna, hålla området väl vattnade och njut av din blomma trädgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.