Hur sköter jag en ny gräsmatta?

En ny gräsmatta kan vara en källa till stolthet för ägaren, förutsatt att det är rätt omhändertagen. Att veta några grundläggande gräsmattan vård tekniker kan göra all skillnad i världen. Vissa professionella gräsmattan vård företag försöker övertyga folk att sköta en gräsmatta är ett jobb för sjukvårdspersonal. Samtidigt som professionella kontroll gräsmattan vård är inte en dålig idé, det är inte absolut nödvändigt. Det är möjligt att ha en snygg gräsmatta med minimal ekonomisk investering.

När en ny gräsmatta har vuxit i, det viktigaste man behöver är vatten. Hur mycket vatten det kräver inte en exakt vetenskap, en bra tumregel är att hålla jorden mörkt. Om jorden är ljusbrun eller ljusa, då är det för torrt och behöver vatten. Detta gäller särskilt vid varm väderlek, under varma dagar många människor vatten deras gräsmattor i gryningen. Detta minskar risken för gräsmattan uttorkning i den varma solen och hindrar gräs, blad från att brinna upp.

En allmänt använd vattna dosering för nya gräset till vatten sex olika gånger per dag. Då de äldre tiderna är bättre, med början någon gång före soluppgången och sedan vattna varannan timme efter detta sannolikt skulle ge en mycket frisk gräsmatta. Den mest avgörande tid för nya gräset är de första tre veckorna är det viktigt att hålla all trafik utanför gräsmattan under denna tid. Nytt gräs är mycket känslig för tryck och kan dö mycket snabbt om det finns människor som gick på den ofta under denna tre veckors prövotid.

När det gäller gräsklippning eller klippa gräset beträffar, en optimal tid för första skäret är när hela gräsmattan når cirka tre eller fyra inches (7,62 till 10,16 cm) i höjd. Det är god praxis att klippa ungefär en gång var 10 dagar under den nya gräsmattan första året, arbetar ofta klippa gräsmattan mognad och kommer att ge gräsmattan ett fylligt utseende. Den slutliga skära av säsongen, innan vintern, borde lämna den nya gräsmattan mellan en och två inches (2,54 till 5,08 cm) hög, vilket gör det möjligt för gräsmattan att göra snabbare framsteg under den följande våren.

Ogräs är alltid en möjlighet när det handlar med någon form av gräs, det är inte annorlunda när det gäller nya gräsmattor. Otroligt, kan gräsmattor i sin linda växa ogräs redan innan själva gräset kommer in i bilden även om den har några ogräs, är det i allmänhet inte en bra idé att använda ogräsmedel tills gräset har slagits tre eller flera gånger. Besprutning ogräsmedel kemikalier på en omogen gräsmatta kan döda gräset tillsammans med ogräs. Om det är nödvändigt att använda ogräsmedel på en relativt ny gräsmatta, då endast kemikalier som är godkända för den aktuella typen av ogräs bör användas.

En ny gräsmatta bör också befruktas under det första året. Ett sätt människor använder är att gödsla på alla större semester under året, förefaller denna metod för att sammanfalla med naturliga cykler av gräset. Om en ny gräsmatta behöver sådd, kan det vara seedade i slutet av sommaren eller ens under januari och februari. Gräsfrö ska aldrig placeras ovanpå snön, det är ett slöseri med frö. Slutligen är det viktigaste för en ny gräsmatta ha lite anbud kärleksfull omsorg!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.