Hur ska jag Beskär Fruktträd?

Beskärning fruktträd är avgörande för deras livslängd, och en fruktträdgård kan pågå i över 100 år om de fruktträd vårdas på rätt sätt. Beskärning kan vara skrämmande för trädgårdsarbete nybörjare, men fruktträd är faktiskt ganska förlåtande, och små misstag inte leder till katastrof. Beskärning är ihopkopplade med utbildning för att producera attraktiva titta fruktträd som genererar en hög avkastning av frukt. Beskärning utför flera syften, vilka alla ökar fruktodling: utsätta trädet mer jämnt ljus, att bli av med överskott ledare och skapa ett balanserat träd som bär vikt bra.

att beskära behöver du en stege, skärmaskiner beskärning, och ett par hand hårklippningsmaskiner. Förnuftiga skor rekommenderas. Beskärningen bör utföras årligen på alla fruktträd, även de som ännu inte bär frukt, att skapa en ram för en sund och långlivade träd. Beskärning sker nämligen i regel i början av våren, då risken för vintern relaterade skador har passerat, men trädet har ännu inte börjat bud på allvar. Undantaget från denna regel är död och sjuka grenar, samt rotskott, som kan tas bort när som helst.

Fruktträd bör ha endast en ledare, eller en filial som skjuter rakt upp. Flera ledare kommer att leda till svaga crotches att bilda, som kommer för kraftig belastning av frukt eller snö. Ta alltid bort sidogrenar med smala grenen vinklar, så att alla grenar av trädet är jämnt fördelade med utrymme att växa och exponering för solljus.

När beskärning av fruktträd, söka inåt växande grenar, kvistar att gnugga tillsammans, hängande grenar, och alltför grenar. Också skära bort låga grenar, vilket lämnar utrymme under trädet för ljus och luft. Klättra inte på ett fruktträd att beskära, eftersom detta kommer att betona grenarna.

När beskärning, bestämma om du ska tunna en gren, ta bort den helt, eller huvud en filial, uppmuntra sidled tillväxt . Titta på position gren i trädet och försöka föreställa sig hur det kommer att förändras trädet blir äldre. Om filialen ser ut som om det skulle påverka en ren, öppen ram, trimma den så nära stammen eller förälder gren som du kan. Om filialen ser ut som det skulle kunna utgöra grunden för ytterligare filialer, bygga en större och mer stödjande ram, klippa tillbaka den, eller huvudet, med 1 /3 till 1 /2 av dess totala längd. Rubrik en filial stimulerar tillväxt av sidan växande grenar, vilket bidrar till att skapa en solid träd fruktbärande. Ditt mål är att skapa sporrar för frukt att växa på.

vid rehabiliteringen av träd som har försummats, flera år av aggressiv beskärning kan vara indicerat. Klipp aldrig bort mer än 1 /4 av en trädets topp tillväxt, och vara beredda att ha tålamod. Använd inte gödselmedel, för att förhindra betydande återväxt medan du renovering trädet. Försummade träden kan ta lite tid att bära frukt, så bli inte besviken på första låg avkastning. Det är väl värt renovering äldre försummade träd, som ni kanske upptäcker en välsmakande arv frukt eller hybrid som du inte kan köpa i en plantskola.

Börja med stora oönskade grenar, och framsteg för mindre lågt hängande grenar, passerar grenar, döda tillväxt och vertikalt växande skott. När du har börjat återupprätta en ram för trädet, beskärning projektet kommer att visas mycket tydligare. Målet med försummade träd är att tunna ut tät tillväxt, bli av med improduktiva grenar som kan gå sönder eller hindra andra, och omskola trädet för att uppnå en högre avkastning. De flesta elever skall beskäras fel på sidan av försiktighet i ett tidigt skede. Så länge du inte chock ett träd genom att ta bort mer än 1 /4 av dess högsta tillväxten, och använda ditt sinne för logik, kommer din fruktträd uppskattar den uppmärksamhet och avkastning in natura med mer frukt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.