Hur kan jag vara en god granne?

flytta till ett nytt hem i ett nytt bostadsområde är ett spännande perspektiv. Naturligtvis vill du se till att du blivit ett accepterat och värdefull del av ditt nya bostadsområde. Det enklaste sättet att åstadkomma detta är att se till att du beter dig som en god granne bör. Här är några tips som hjälper dig vara den typ av god grannsämja som snabbt kommer att vinna över alla i grannskapet.

Kanske en av de viktigaste saker du kan göra som en god granne är att hålla din egendom snygg, ren och i gott skick. Människor tenderar att vara stolta över utseendet på deras gata och vidta åtgärder för att hålla allt fräsch och inbjudande. Genom att välja att hålla utsidan av hem i fin form, hantering av trädgårdsanläggningar och trädgardsarbeter, och inte låta varvet blir rörig, hjälper du till att förbättra utseendet och känslan i området. Dina grannar kommer uppskattar mycket denna kvalitet.

För det andra tar det allmänna utseendet på trakten allvar. När man går på en promenad, ta med en liten sopor säck. Om du stöter på godis innerförpackningen eller annat skräp som någon uppenbarligen har kastats ut från en förbipasserande bil, plocka upp den. Denna lilla handling av medborgerligt ansvar kommer att låta dina grannar vet att du bryr dig om området och vill göra din del för att hålla upp den. Du kan till och med gott exempel för andra.

Om du har en hund, är det viktigt att se till att de inte röra sig fritt genom området. Sätt upp en bakgård staket, så din hund kan njuta av utomhus. Vid dessa tillfällen när du tar din hund på en promenad, ta med en scooper och en liten säck. Goda grannar inte tillåter sina hundar eller katter att lämna telefonkort på gräsmattor av de andra boende i samhället.

En god granne är också en som gillar att hjälpa till i det lilla. Om en granne kommer att vara bortrest, erbjuda sig att hämta post, tidningar och i allmänhet hålla ett öga på sin egendom medan de är borta. Om en granne drabbas av en sjukdom, erbjudande om att springa ärenden eller göra inköp av livsmedel under sin konvalescens. Visa att du är där för att hjälpa på något sätt som är acceptabelt, samtidigt som man respekterar sekretessen för din granne. Detta kommer att räcka långt när det gäller att skapa en bra rapport med andra i grannskapet.

Att vara en god granne är mer eller mindre om hänsynsfull beteende. Genom att följa de grundläggande reglerna för att respektera andra, ta hand om det som tillhör dig, och med stolthet i utseendet på grannskapet i allmänhet, kommer du att etablera snabbt själv som den goda granne som alla uppskattar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.