Hur kan jag rengöra målade väggar?

Det är en god idé att regelbundet rengöra målade väggar för att avlägsna märken, märken, smuts, damm och fingeravtryck. Rengör väggar kommer att bidra till ett hus ser ljusa och fräscha. Kom ihåg att tvätta väggar regelbundet kommer ibland att förhindra svåra att ta bort fläckar.

För att rengöra målade väggar, bör du först regelbundet vakuum och försiktigt borsta spindelväv och damm från väggarna med en mjuk borste, arbeta uppifrån och ner. Detta garanterar att du inte sprider smuts och skapa strimma märken när du till slut får väggarna våt. Du kanske också vill vakuum längs bottenplatta för att plocka upp någon smuts eller spindelnät som kom från väggen, så du behöver inte återföras dem senare.

Det är också en god idé att spot-test ett område först . Vissa experter varnar för att satin färg kan skadas av vatten. Satin färg är en typ av lack som inte är hög glans. Försöker tvättprocessen i en undanskymd plats kommer att bidra till några potentiella negativa effekter kommer att förpassas till en dold plats.

Du också kommer att vilja skydda dina golv. Det är en bra idé att placera en handduk på golvet så att när du tvättar och vattnet rinner längs väggarna, din trä eller heltäckningsmattor inte skadas. Var också noga med att vrida ur vatten ur din svamp eller trasa att se till att för mycket vatten inte droppar ner, GENOMBLÖT dina golv.

Själva processen att rena målade väggar är inte svårt. Experter ofta rekommenderar att du använder en enkel allrengöringsmedel blandas med varmt vatten, en Borax-och-vatten-lösning, eller diskmedel blandas med varmt vatten. Använd inte slipande rengöringsmedel för att rengöra målade väggar eftersom de kan förstöra lack. Också utarbeta en andra hink med vanligt varmt vatten att skölja väggen efter att du tvätta med tvålvatten.

Det är bäst att börja längst ner på väggen och arbeta dig uppåt. På så sätt kommer du inte stråk av smutsigt vatten som löper längs väggarna. Dessa stråk kan faktiskt vara svårt att få bort.

Torka försiktigt i väggen med en mjuk, fuktig svamp doppad i tvålvatten. Använd aldrig en slipande skura pad eller något som kan repa väggarna. Tvätta ett litet område i taget. Upprepa detta förfarande med svampen doppad i vanligt, varmt vatten att skölja väggen. När du har avslutat tvätta ett område, torka med en mjuk handduk och gå vidare till nästa litet område.

Även om du regelbundet rengör målade väggar, kan vissa märken vara svårare att avlägsna. Det är ofta möjligt att ta bort instegsskydd märken eller krita på väggarna med Mr Clean ® Magic Eraser ®. Andra föreslår att du använder en klick tändvätska, WD-40 eller till och med tandkräm för att ta bort krita märken. Som alltid när man arbetar med brandfarliga material, se till att använda med försiktighet. För att rengöra målade väggar naturligtvis en fuktig svamp doppad i bakpulver ofta göra susen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.