Hur kan jag förhindra övervattning?

Som trädgårdsmästare bör du ha ett egenintresse i att försöka förhindra övervattning och underwatering. Utan tillräcklig vatten, växter blir dåliga resultat eller skrumpna upp och dö, om inte får tillräckligt. Å andra sidan, om du inte hindrar övervattning kan du sluta att skada rötterna av växter eller som orsakar mögel i rötterna, som kommer att döda din anläggning lika snabbt.

Det finns ett antal sätt du kan förhindra övervattning, men den första standarden regeln är att räkna ut hur mycket vatten varje växt behöver. Med andra ord känna dina växter. Vissa växter, som torka resistenta sådana, kommer att kräva mycket mindre vatten än andra växter, så att inrätta ett sprinklersystem får inte vara en sådan bra idé om du har en blandning av växtsorter. Om du ställa in systemet för låg bevattning kommer din andra växter hatar absolut det om de inte får tillräckligt med vatten. Du inte vill att dina hortensior att sloka medan din mexikanska salvia frodas.

En annan sak du måste ta hänsyn till är temperaturen. Under varma dagar kommer jorden torkar snabbare och växter kan behöva en extra drink. Vid mer måttlig temperatur dagar, får du inte behöver vatten många av dina växter.

På toppen att lära känna vattnet kraven för alla dina växter, du kan spendera ungefär $ 50-10 amerikanska dollar (USD) för att köpa en meter anläggning fukt, vilket ger dig en mätning av fukt i din jord. Detta kan berätta genast om du vattnar för mycket. Även om detta kan vara ett bra sätt att förhindra övervattning kan du spara några kronor genom att använda en enkel penna eller pinne i stället. Om pennan in i jorden bredvid en anläggning kommer ut med fuktig jord på den, behöver dina växter inte vatten. Däremot, om du inte ens kan få pennan i marken, och du inte växer en kaktus kan du underwatering.

Ett annat test som kan hjälpa dig att förhindra övervattning som fungerar bra med växter i små krukor är att kort ta bort anläggningen från potten för att titta på vattenhalt. Detta är också ett bra sätt att kontrollera om din anläggning rötter blir rootbound, och om du ska plantera om växten i en större kruka. Även om du inte bör kontrollera detta hela tiden eftersom det kan orsaka anläggningen att gå in i chock, om du är orolig för att en anläggning ser droopy eller olycklig, och du är vattning dagligen, kan du enkelt se om det finns helt enkelt för mycket vatten i marken. Om du tittar på lera och inte något fuktig jord, är chansen du har gett din anläggning för mycket att dricka.

du också vill vara säkra på att alla krukväxter har tillräckliga dränering för att förhindra övervattning. När du vatten bör vatten läcker ut ur potten. Om du aldrig ser vatten lämnar potten, är din anläggning i stora problem, och är troligen ansamlas vatten inne. Du bör försöka att fånga detta tidiga eller du kan döda några mycket meriterade växter. När de börjar lukta, de brukar ha utvecklat grundläggande problem som är bortom reparation. För att du inte har detta problem, att se till att varje kruka avlopp väl. Om du plantera i behållare som ekfat, planerar att borra några hål i pipan innan du börjar fylla dem med jord.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.