Hur kan jag bli av med vägglöss?

år sedan var vägglöss ett ihållande problem, och många människor känner till hur de såg ut. Så småningom började deras prevalens minska. Många människor i dagens utvecklade länder har aldrig sett en säng bugg, men det betyder inte att de är inte runt. Faktum är att de är på uppgång i industriländerna beror delvis på hela världen reser.

Det första steget i att upptäcka hur man kan bli av med vägglöss är att lära sig hur de ser ut. En säng bugg är en brun insekt som inte har vingar, och de flesta vägglöss är ca 1 /4 till 3 /8 tum (6. 35 till 9,53 millimeter) i storlek, men deras storlek varierar beroende på hur länge sedan de har ätit. En säng bugg som har ätit nyligen kommer att visas större än en som inte matas på ett tag. Den övre kroppen av en säng bugg verkar pappersaktig och ömtåliga, det ser större när det är unfed och blir längre och svullen när den har ätit. Likaså vägglöss förändring i färg när de utfodras, från brun till en rödaktig färg.

vägglöss foder på blod av människor. De har långa näbbar som de använder för punkteras eller stick i huden och få tillgång till deras blod måltider. De injicera saliv i sina offer, vilket minskar smärta, eftersom det har en bedövande effekt. Bed bug saliv innehåller också en antikoagulant som uppmuntrar blodet att fortsätta rinna. Vissa människor har ingen reaktion på betten säng bugg medan andra upplever hudirritation och inflammation.

Det kan vara mycket svårt att bli av med vägglöss. Detta beror delvis på att de gömmer sig i mycket små platser, kryper in i minsta sprickor och springor och gör det svårt att lokalisera dem för utrotning. De är sällan i dagsljus och föredrog att komma ut på natten, vilket gör dem ännu svårare att upptäcka och bli av med. Dessutom kan dessa fel stanna i sina gömställen för ett år eller mer utan att äta, resa i en persons bagage, kläder eller till och med insidan av fordon och flygplan. Ännu värre lägger de många ägg på en gång, den hona kan producera 300 ägg, som kläcks på bara 10 dagar.

sprayer och bekämpningsmedel damm, som kan användas för att bli av med vägglöss i hörn och springor, men vägglöss tar ofta bosätter sig i en persons säng och kläder. Använda spray insekticider på sådana platser kan faktiskt utgöra en hälsorisk för olyckliga person som har dem. I stället många experter menar saker som dammsugning upp dem och desinficering madrasser, de också föreslå att borsta dem i kokande vatten. Sängkläder och kläder ska tvättas på 120 grader Fahrenheit (48,88 grader Celsius) för att bli av med vägglöss. Många experter menar att bli av angripna madrasser, så enkelt desinficering dem kanske inte tillräckligt för att bli av ihållande vägglöss.

För att bli av vägglöss som har funnit sin väg in mindre föremål, en person kan försöka att placera fel på kontrakterade plastpåsar och lämnar dem i solen under några dagar. Det hjälper också att lägga dem utanför när temperaturen är under fryspunkten. De måste dock lämnas utanför i minst två veckor för att döda dem helt och hållet. Ett vakuum kan användas för att bli av med vägglöss som finns på väggar och i mattor. Då är det bäst att bli av med det vakuum påsen genom att placera den i en förseglad skräp påse och lägga det utanför.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.