Hur kan jag bli av Silverfisk?

Om du hatar läskigt crawlies kommer du att vilja bli av med silverfiskar att hitta in ditt hem. Dessa skadegörare, som ofta kallas fishmoths, ser ut som små fiskar och röra sig i ett liknande sätt av verklig vatten invånare. De är oftast gråaktig eller grönaktig ut, och de gillar att hänga inomhus där temperaturen är nära 80 grader Fahrenheit (26,66 grader Celsius). Tyvärr tenderar de att vara ganska snabb och svår att fånga och smash. Men att bli av med dem är en bra idé, eftersom de förstör böcker och textilier.

Silverfisk som fukt, så att bli av med dem ofta startar i badrum, kök och källare. Du hittar även dem i löv och högar marktäckning samt i sänkor och hänga runt läckor. Bokhyllor, rum tvätt, och varmvattenberedare också locka dem. Du kan även hitta dem på sidorna på din favorit bok. Tyvärr kan du se dem på dina väggar och golv också.

För att bli av silverfiskar, prova klibbigt klister fällor som de som används för att fånga mört. Du kan också göra din egen fälla med hjälp av en vanlig burk som du har skurat pipig rena. Smidigt täcka utsidan av burken med maskeringstejp för att göra det lätt för Silverfisken att komma in. De kommer att klättra upp på utsidan av burken och faller inne, men de kommer inte att kunna komma tillbaka ut igen, på insidan av burken kommer att vara så smidig att de inte kan fly. Vissa tycker om att använda sådana saker som fuktiga bomullstussar att hjälpa bete på Silverfisken.

Du kan även använda växtskydd gift för att döda silverfiskar. Du kan placera borsyra eller annan insekt-dödande pulver längs väggen baser och Inomhusutrymmen krypa, lägga till några sprickor och springor finns också. Du kan också lägga en del bakom din möbler samt bakom och under apparater, t. ex. ugnar, diskmaskiner, och brickor och torktumlare. Sprayer jobbet också, t. ex. de som du skulle använda för att döda kackerlackor, myror och andra skadedjur, Silverfisken är ofta finns med bland de utsatta, skadedjursbekämpning listor på baksidan av insektsmedel containrar. Kom dock ihåg att du måste vara noga med att hålla dina barn borta från vilken plats du har placerat borsyra samt ett område som fortfarande är våt av spray eller som har dröjande rök.

Även om du arbetar för att bli av med silverfiskar, kanske du också vill skydda dina favoritböcker. För att göra detta, placera dem i plastpåsar som tätar längst upp, till exempel fryspåsar. Placera påsar i frysen i ca tre dagar. De isiga temperaturerna ska döda någon Silverfisken gömmer sig i dina böcker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.