Hur kan jag Rensa upp mitt hem?

lära sig att hantera röran börjar med att bli av med saker du inte längre behöver. Om du vill unclutter ditt hem och behålla det så, organisationen nyckeln. Det är kanske inte en fråga om mer lagring, men att lära sig att använda lagringsbehållare, hyllor, och organisatörer mer effektivt. Du kan börja unclutter genom att ta bort skräp och ersätta endast de artiklar du behöver. Hitta en plats för varje post och få för vana att återvända saker till sina rätta ställen varje gång du använder dem.

Att unclutter ditt hem, måste du göra en del planering. Ordna varje utrymme så att du och andra i hemmet kan lägga bort saker lätt. Det är mycket lättare att vänja sig att lägga saker tillbaka, om det är enkelt att göra. Papperskorgar på höga hyllor ofta ignoreras, medan de med lägre hyllor finns ofta svämmar över. Att unclutter låg förvaringsutrymmen, plats endast de artiklar som används oftast, på lättillgängliga hyllor, och reservera de högsta hyllorna för alternativ som sällan används.

För att verkligen unclutter ett utrymme, kommer du att också måste kasta bort saker. En bra tumregel är, om du inte har använt något under de senaste sex månaderna, kasta ut eller ge bort . Det bidrar till att lägga till en papperskorg på varje rum, så att onödiga filer kan kastas omedelbart i stället lagras på obestämd tid.

När du börjar unclutter, börja i ett rum och sätta upp fyra rutor. En ruta för objekt som du vill behålla, en för objekt som du vill ge bort eller sälja, en annan för objekt som ska lagras i ett annat rum, och slutligen en för papperskorgen. Gå igenom varje punkt i rummet och placera den i rätt ruta. Du kan behöva större lådor för vissa områden-som troligen är den "hålla" rutan.

Att unclutter ett rum ordentligt, du behöver ta bort minst en tredjedel av posterna det utrymme som idag innehåller. I vissa fall bör beloppet minskas med hälften. När du har sorterat igenom allt, gå igenom hålla låda igen reducera den till en hanterbar mängd. En hanterbar mängd är en mängd som kan prydligt i det tillgängliga utrymmet, med en angiven plats för varje post.

När du väljer att unclutter ditt hem, kanske du känner dig överväldigad, men att bryta ner upp processen i steg, sortering av objekt och planering platser för alla dina saker, bidrar till att göra jobbet lättare att hantera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.