Hur jag omforma ett badrum?

Många husägare ta ett beslut att bygga om badrummet någon gång. Ibland remodeling jobb är främst kosmetisk, medan andra projekt omfattar en fullständig genomgång av utseende och funktion av utrymmet. Oavsett hur stort eller litet ditt badrum remodeling projektet befinner sig, finns det några saker du bör tänka på.

För det första aldrig börja alla hem remodeling projekt utan att ha en tydlig vision om hur utrymmet kommer utseende och funktion efter jobbet är avslutat. Detta innebär att utarbeta en detaljerad lista över alla ändringar som kommer att göras. Välja kakel, fixturer och andra element i förväg gör att du kan avgöra hur mycket du kommer att behöva göra om utrymmet. Samtidigt kommer du också kunna ange alla elektriska eller vvs-arbeten i samband med ombyggnad och planerar att ha uppgifter fullgjorts på rätt punkt i projektet. När du omforma ett badrum, slutföra uppgifter i rätt ordning är mycket viktigt.

Att upprätta en tidsplan för badrummet omforma arbetet är också mycket viktigt. Detta innebär att dela upp projektet i specifika faser eller uppgifter och arrangera dem i en logisk ordning procession. När du omforma ett badrum, är du engagerande verkligen på en resa som kommer att innebära slutförandet av ett antal uppgifter. Genom att gå dig genom processen och upprätta ett schema är det möjligt att förhindra att utföra en uppgift som kommer att göra en senare uppgift svårare. Du kan också tilldela ungefärliga mängder av tid för varje uppgift som i sekvensen och har därmed en god uppfattning om hur lång tid det tar att bygga om utrymmet.

Ett annat tips är att alltid ge lite extra tid för varje fasen av projektet. Oavsett hur väl du planerar att omarbeta ett badrum, är något som kommer att ta längre tid än beräknat, eller någon oförutsedd komplikation uppstår. Istället för att låta detta hindra och eventuellt spåra ur jobbet, ta något kunde hända och ge tid för att lösa problemet. Inte bara kommer du vara beredd på det oväntade, men du kommer också att må bra om att klara en fas av ombyggnad projektet före schemat när ingenting ogynnsamma sker.

Kombinerat med en fast handlingsplan finns också behovet av att säkra material som behövs i förväg. Det fungerar inte bra att stoppa i mitten av ett projekt och springa till den lokala hem leverans butik för nästa punkt du behöver. Inköp allt ditt material och ha dem lagras i garage eller andra närliggande plats garanterar att du kan flytta snabbt från en fas av projektet till nästa utan förseningar.

Intressant nog, alldeles för många villaägare inleda ett projekt för att omarbeta ett badrum glömma ett av de enklaste, men de viktigaste stegen i processen: att stänga av vattnet till badrummet. Även om detta ofta kommer att tänka precis som den tid att ta bort toaletten eller badkar anländer är det verkligen en bra idé att göra detta innan själva arbetet påbörjas. Ta dig tid att identifiera var de ventiler för att stänga av vattenförsörjning är placerade och se till att de fungerar korrekt. Denna enkla steg skulle kunna spara mycket tid och frustration, särskilt om ventilerna är i behov av reparation innan vattenförsörjningen till badrummet kan stängas av.

En sista punkt att ha i åtanke om du vill omarbeta ett badrum är att aldrig vara för stolt för att be om hjälp. Acceptera det faktum att om plattan inte kan vara din starka sida, eller att injektering ett badkar kan vara längre än dina kunskaper. Så gör vad du kan, men aldrig tveka att kalla in personal när det behövs. På lång sikt kommer detta spara mycket tid, frustration och pengar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.