Hur installerar jag en diskmaskin?

En diskmaskin är namnet på någon form av mekaniserad avsedd att diska och bestick, ofta med någon form av sterilisering ingår. Även om många apparaten företag erbjuder konkurrenskraftiga priser för att installera en diskmaskin du köper från dem, många människor vill installera en diskmaskin på egen hand. Med rätt verktyg, en bit av VVS-kunnande, och ett som gynnar miljö, det faktiskt kan vara förvånansvärt enkelt att installera en diskmaskin. Under vissa omständigheter kan dock, eller om du inte känner dig helt bekväm med VVS-och medelaktivt handarbete, kan det vara värt att anställa någon.

Första steget för att installera en diskmaskin, är naturligtvis att plocka diskmaskinen du vill ha. De finns i alla möjliga storlekar, så det är viktigt att se till att den enhet du vill installera kommer att passa in i det du har för det. Standarden storlek för diskmaskiner i USA är 24 inches (61 cm) bred, och de flesta hus som har ett utrymme som räknas till en diskmaskin kommer att ha en öppning på minst denna storlek. Vissa moderna sorter av diskmaskin kan bli något mindre än denna standard storlek, och vissa kan vara lite större, men din återförsäljare kommer att kunna låta dig veta fulla omfattning så att du kan mäta öppningen för att se om du behöver förstora den.

Nästa måste du sannolikt att medföra vissa hål i skåpet set-up för att köra ledningar, dränering och vatten försörjningsvägarna igenom. En bra elektriska hålsåg kommer att göra snabba insatser från dessa hål så att du kan ändra bar på hålet enkelt och borra rakt genom skogen. Hand hål kommer att fungera lika bra, men om du har hårt trä kan den kräva en hel del kraft, vilket kan innebära problem, särskilt i ett mer trångt utrymme.

Nästa steg är att ta bort plattan från botten av diskmaskinen för att enkelt komma åt inloppet och linjer dränering och de elektriska komponenterna. Generellt när man bestämde sig för att installera en diskmaskin, du vill bifoga alla dessa komponenter innan faktiskt skjuta diskmaskinen tillbaka till sin plats, så att du har plats att arbeta. Du kan börja med att fästa dränering linje, vanligtvis med hjälp en luftspalt bifogas sjunka hål, som håller i köket VVS igång ordentligt. När du har kopplat så kan du fästa ned den med en slangklämma.

Efter dränering linje, du vill bifoga matarledningen, som foder vatten i diskmaskinen. Ett vanligt misstag folk gör när man installerar en diskmaskin glömmer att stänga de viktigaste vattenlinjen, så se till att stänga av den, annars vatten kan spruta ut överallt. Du bör sedan enkelt kunna fästa matarledningen till ett hett vatten pipa hittade under diskbänken, och du kanske vill att tejpa linjen så att ingen läckage uppstår.

Det sista steget för att installera en diskmaskin är att ansluta strömförsörjningen. Innan du börjar, du vill stänga av el genom att vrida brytaren för området, så att du inte elektrifiera själv. Sedan kan du bara ansluta den svarta och vita trådar direkt till de elektriska fält, och ansluta en jordledning. Låt diskmaskinen sitta lite efter slå på strömmen och vattnet igen, för att se finns det inga allvarliga läckor, tryck sedan på den igen för att dess öppning. Du har nu framgångsrikt lyckats installera en diskmaskin på egen hand, grattis!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.