Hur gör jag ren Stainless Steel?

Rostfritt stål är ett vanligt material för många typer av apparater och verktyg, särskilt runt i köket. Hållbarheten hos rostfritt stål gör den idealisk för enkel rengöring och insatser underhåll, under förutsättning att några grundläggande riktlinjer följs. Om du undrar hur man rengör rostfria köksredskap eller utrustningar och hålla dem letar nytt under lång tid, här är några tips att tänka på.

När det gäller rengöring av rostfritt stål kastruller och pannor, en viktig sak att komma ihåg är att medan materialet är hållbart, det är inte okänslig för skador. Av denna anledning är det många starka kemikalier inte idealisk för rengöring av rostfritt stål. För det mesta, en enkel process med varmt vatten i kombination med en mild diskmedel kommer att ge den perfekta metoden att rengöra rostfritt stål. Rengöringsmedel som är hårda kan matt lyster i grytor och pannor, och med tiden kommer att försvaga stål.

Processen för rengöring av rostfritt stål kan vara lite svårare när man hanterar mat som bränt på ytan av stålet. Medan människor ofta använder sig av stålull kuddar att skära igenom den torkade sot, har denna process riskerar att skapa hårfäste repor i kroppen av kokkärl. Blötlägg grytan i varmt vatten med en liten mängd diskmedel i stället. En period på högst trettio minuter är oftast tillräckligt för att lossa de mest envisa mat och göra det möjligt att använda en icke-slipande nylon pad eller svamp för att rengöra insidan och ytan av potten ordentligt.

One vanligt problem som uppstår med så gott som alla typer av kokkärl tillåter vätskan i potten för att koka helt bort. Återstoden kan orsaka den inre delen av potten för att missfärga, samt börjar att bryta ned integriteten i stål över tiden. För att rengöra rostfritt stål potter där salt vatten eller någon typ av sur vätska har tillåter koka bort, kan det vara möjligt att rädda potten med hjälp av en pasta tillverkad av bakpulver och en liten mängd vatten. Flera tillämpningar och sköljningar kan vara nödvändigt att ta bort majoriteten av missfärgning.

I allmänhet bör en ren rostfritt stål med inget annat än varmt vatten, en mild maträtt rengöringsmedel, och massor av ansträngning. Oavsett vad du har sagt, aldrig använda blekmedel eller ammoniak på rostfritt stål. Silver rengöringsmedel är inte heller bra för stål, som den sammansatta kan lämna efter sig en fläck. Många människor blir förvånade hur rent rostfria bestick, köksredskap och apparater blir med hjälp av dessa enkla rengöring alternativ. Bäst av allt, de är billiga och brukar finnas i köket vid en viss tidpunkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.