Hur fixar jag en igensatt badkar?

En igensatt badkar kan vara lite högre på svårigheten skala än en igensatt kök avlopp eller toalett, men de flesta husägare ska kunna fastställa en igensatt badkar med grundläggande reparationsverktyg och kommersiellt tillgängliga kemiska konservöppnare avlopp. Innan du börjar igensatt badkar reparationer, kan dock en amatör rörmokare vill alla dessa verktyg och kemikalier i lokalerna. Detta skulle kunna innebära en resa till en lokal järnaffär för att köpa en kolv eller rörmokare hjälpare, en dränering orm, en justerbar rörtång och en kemisk avlopp öppnaren.

En av de första sätt att åtgärda ett igensatt badkar är att visuellt inspektera rinna av uppenbara blockeringar. Ibland en liten tvål eller ett barns leksak blir inklämd i badkaret rinna och det blir en enkel sak att dra blockeringen ut. Objektet kan vara fast några inches ner i avloppet, kanske så försiktig prodding lossnar det. Klumpar av hår kan också ansamlas bakom täckplattan på vatten kontroll, så det kan hjälpa till att ta bort plattan genom att ta bort några skruvar och manuellt rensa öppningen.

Om täppa inte kan avlägsnas lätt för hand, sedan ett annat sätt att fastställa ett igensatt badkar är att använda en kolv eller rörmokare hjälpare. En kolv är ett enkelt verktyg bestående av en gummi kopp och ett träskaft. Koppen ska placeras rakt över hålet för att få en bra tätning. Användaren ska tryck sedan ned koppen med pinne tills den är helt sammanpressade över golvbrunnen. Ibland inledande explosion av påtryckningar kommer loss täppa, men många gånger kolven måste dras upp och trycks ned upprepade gånger. Efter flera starka kompressioner, kolla efter tecken på dränering av vatten.

Om fysisk störtar inte fastställer ett igensatt badkar, kan det vara dags för mer aggressiv kemisk åtgärder. Instruktionerna på de flesta konservöppnare kemiska rinna uppmaning till användarna att sätta på skyddsdräkter, inbegripet skyddsglasögon och gummihandskar. Avloppet öppnaren kan hällas i stillastående vatten, men vissa tillverkare kan rekommendera att ta bort så mycket överflödigt vatten som möjligt. När rinna öppnaren har hälls i badkaret avloppet måste det ges tillräcklig tid att arbeta. Efter en viss tid har förflutit, i avloppet bör kontrolleras med avseende på tecken att återställa vattenflödet.

sista utväg för att fastställa ett igensatt badkar är att antingen köra en VVS orm i avloppet systemet eller ta bort den faktiska avloppsrör för en grundlig inspektion och rengöring. Denna typ av arbete är i allmänhet reserverad för professionell rörmokare, men en motiverad amatör TUSENKONSTNÄR bör kunna manövrera ett flexibelt rör orm genom ett avlopp utan att orsaka betydande skada. Om detta försök skulle misslyckas att några resultat kan dock nästa steg att kalla in en professionell rörmokare, eftersom täppa kan ligga långt från badkaret själv.

Ibland är bästa försvar mot en tilltäppt badkar är en god gärning, så det lönar sig att använda en rätt monterad skärm eller filtrera över det öppna avloppet för att förhindra att större föremål faller ned i dräneringen och att hålla ett öga på varje ansamling av hår eller andra detritus runt i avloppet och bakom kontrollen ansiktet plattan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.