Vilka är fördelarna med kompost?

återvinningen fortsätter att visa en värdig insats, fördelarna med att använda kompost har utförligt studerats. Resultaten visar fysiska, kemiska, biologiska och miljömässiga fördelar. Det finns många användningsområden för kompost, som alla har visat sig vara nyttiga på något sätt.

Kompost förmåner jorden där det används genom att förbättra dränering och fukt absorption, särskilt i jordar som annars dålig kvalitet. Detta gör växer i olika typer av jordar enklare och mer produktiva. Kompost gynnar även växtmaterial som odlats i jorden genom att ge näring till växtens växande område. Compost gör inte ett effektivt gödningsmedel för grönsaker och prydnadsväxter, men det bidrar till att minska avrinning, göra användningen av gödselmedel mer produktiva och hålla den ur vattnet.

Miljömässigt har användningen av kompost visats att sanera, eller sanera, förorenade jord genom att minska giftiga runoffs, bindande vissa toxiner som annars skulle kunna komma ut, och den hindrar erosion när de används i närheten av vägar, åar sjöar, floder och. Förutom de biologiska, kemiska och miljömässiga fördelarna med kompost, ger användningen av kompost ekonomiska fördelar. Använda kompost minskar mängden gödsel, vatten och bekämpningsmedel behövs för att producera friska växter, och det är billigare än konstgjord jord.

Många kommuner använder en gård avfall återvinner centrum för att skapa komposten för att användas av staden och dess invånare. Om din stad har en gård avfall återvinner centrum, kan du troligen lämna din löv och gräsklipp där. Detta hjälper inte bara staden i dess ansträngningar att ta ansvar för miljön, men många städer även erbjuda färdiga komposten till sina invånare för trädgårdsarbete användning.

Om du väljer att starta din egen kompost högen, kom ihåg att du kan lägga organiskt material, och inte kasta bort det. Näringsämnen i den organiska materialet kommer att förbättra din kompostering lugg. Var noga med att hålla din kompostering högen där sophantering critters inte lätt kan komma åt den. Din kompost högen måste vändas lufta ungefär en gång i veckan och under mycket torra förhållanden, måste du lägga till vatten. Kompost är klar när unken lukt har försvunnit och det luktar jordig, ser mörk, och är relativt smulig.

Du kan spridas kompost i din trädgård, på rabatterna, runt träd, och även på toppen av din gräsmatta. Woody kompost kan användas som ett alternativ till syntetiska marktäckning också. Vid användning av kompost, kan du inte bara gratulera dig på att vara miljövänliga, men du kan också njuta av den långsiktiga fördelarna kompost ger till din trädgård och blomsterrabatter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.