Vad kan jag använda en avocado till?

Avokado är så mångsidiga och sunt att deras användning begränsas bara av fantasin hos användaren. De innehåller oljesyra som är en enkelomättat fett. Fetthalten i avokado ger unika konsistens och egenskaper som gör att du använder den som ett fett. Dess mild och fyllig smak är ett bra komplement till djärvare smaker.

Avocado smör är fantastiskt som en kompensation för biff, bruschetta, eller ens på BLT. Bara blanda lite smör med köttet ett par avokado. Glöm inte att lägga till lite citronsaft så att avokadon köttet inte brun. Tillsätt salt och kryddor efter smak och voila. Det kommer att hålla i en ogenomskinlig behållare i kylskåpet i ett par dagar.

Bakning med avokado är ett bra sätt att introducera barnen för avokado. Men det är inte bara för barn, veganer och vegetarianer använd avokado som i stället för tofu i livsmedel som mousse eller pudding. Avokado har en mycket mjukare konsistens än tofu, vilket innebär en mer läcker resultat. Du kan också ta en övermogen avokado och gör avokado cookies. Avokado är också perfekt för glass. Eftersom avokado kan användas som ett fett, prova att byta ut smör för en avokado när du gör buttercream isbildning.

Efter allt som matlagning du kommer att behöva lite tid för dig själv, men glöm inte avokado. Piska upp en mask avokado hår hemma för att ge ditt hår en hälsosam glans och massor av volym. Använd en mosad avokado och blanda med ett ounce (28 g) olivolja eller kokosolja. Börja med rötterna och massage blandningen i hårbotten, sedan dra masken ner till slut. När de en gång överväga att ta ett varmt bad eller dusch. Värmen från dusch eller bad hjälper masken tränga in i håret. Du vill lämna detta i minst 20 minuter. Denna mask är så bra för håret, speciellt i extrema väderförhållanden, eftersom det tillför fukt och näring.

Din spa dag inte kan anses vara komplett utan en avokado ansiktsmask. Avokado är särskilt underbart för torr hud. Vitamin E och oljesyra är en fantastisk återfuktare. Avokado kan även användas på normal hud. Ta köttet från en avokado mäsk och tillsätt lite mandelolja, mjölk, olivolja, eller använda den själv. Bara smidigt avokadon mäsk över ren hud och låt den i minst 10 minuter. Tvätta med ljummet vatten när du är klar.

Nu när du har avokado frön i överflöd, inte kasta ut dem. Dessa avokado dagbrott gör stora växter som är vackra i huset och är enkla att förflytta sig utanför när de blir för stora. Ta två eller tre tandpetare och sätt på motsatta sidor av avokado utsäde, skulle man ha ett trekantigt utseende. Använd din tandpetare för att hålla utsädet halv nedsänkt i vatten, pekade uppåt. Du kan också plantera frön i jorden, bara se till att den spetsiga änden sticker ut från marken omkring en tum. När din anläggning kommer igång, hålla den i indirekt solljus. Avocado träd vuxit från kommersiellt producerade avokado kommer inte att bära frukt, men de är en stor anläggning för huset, medan de är mindre och kan flyttas utanför när de blir större.

Det finns så mycket att göra med avokado att det verkligen är upp till dig vad du vill göra med dem. På grund av sin hjärt-hälsosamma fetter, bör de vara en del av varje balanserad kost. Glöm inte att plocka upp ett par extra avokado för din hud och hår också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.