Vad betyder "Crystal Clean" Mean?

När något är "kristallklart", det betyder att det är skinande rent och skinande, som nytvättad och stativ med kristall. Windows särskilt ofta skurat så att de är kristallklara, tillåter människor att se klart, men hur många av föremål och platser kan rengöras med en hög nivå. I vissa regioner, är förmågan att hålla en kristall rent hem ses som ett positivt personlighetsdrag, med vissa kulturer associerar ren lever med god karaktär.

En hel familj av relaterade idiom hänvisningar till kristall. När något är "kristallklart", till exempel, betyder det att det är mycket tydligt och klart, med inget utrymme för tvivel eller förvirring. "Kristallklart" är ett annat idiom används för att beskriva mycket tydligt situationer. Alla dessa idiom referens blykristall, en speciell typ av glas med ett mycket högt brytningsindex som gör det glänsa mer än vanligt glas, speciellt när det är mångfasetterad och polerad.

Vissa rengöringsmedel, speciellt avsedda för användning på glas, innehålla uttrycket "kristallklart" i deras produkt slogan eller varumärke, med den välkända formspråk att vädja till människor som väljer ur ett sortiment av rengöringsprodukter. Rengöring företag som skickar ut pigor och hushållerskor kan också hänvisas detta formspråk i deras reklammaterial och betonar tanken att deras personal kan göra ett mellanslag kristall ren och felfri.

När ett utrymme som ett kök är kristallklart, det innebär oftast en djup nivå av rengöring. Vissa tycker om att ta regelbundna djup rengöring, välja en viss dag i månaden att grundligt rengöra ett utrymme så att det är lättare att hålla ren. Andra kanske rent säsong, med storstädning är en särskilt populär tid att göra ett hus kristall ren från källaren till takrännor. Många anläggningar måste hållas kristallklart rent av naturen: sjukhus, elektronik tillverkning och storkök, till exempel, måste vara fläckfritt hela tiden.

Ett kristallklart rent utrymme bör vara felfri, utan damm, fett eller smuts. Golven är torkade och polerade, eller väl dammsugas, när det gäller mattor, medan diskar och skåp har rengjorts, polerad och stativ så att de lyser. Alla glas är mousserande, och tyger som gardiner, har handdukar, kuddar och lakan nytillredda tvättas. En besökare på plats skulle hitta något att klaga på, även om han eller hon rotat under möbler eller sondera i lådorna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.