Vad är svartmögel Sanering?

svartmögel är en giftig, snabbt sprider svamp som finns i bostäder och byggnader nästan hela världen. Den mögel trivs i fuktiga, unkna villkor, såsom vatten-skadade tak, källare, badrum, och inuti luft enheter konditionering. Eftersom ämnet har visat sig orsaka skadliga hälsoeffekter för människor och husdjur är det viktigt för villaägare att identifiera och undanröja svartmögel så snart som möjligt. Svartmögel sanering kan normalt utföras av vem som helst, så länge rätt säkerhetsåtgärder har vidtagits. Ett stort angrepp kan kräva professionell svarta tjänster mögel sanering, där ett team av experter kommer in i hemmet för att helt avskaffa problemet.

Det är oftast lätt att identifiera svartmögel i ett hem eller en byggnad. Svampen är mycket mörkt grön eller svart, och troligen dyka upp i områden som har översvämningar, eller för hög fuktighet. När mögel har upptäckts, är det nödvändigt att vidta åtgärder för att ta bort den så fort som möjligt. En enskild ska lägga på tunga gummihandskar och kläder som täcker hela kroppen för att skydda huden från oavsiktlig exponering. De flesta mögel experter rekommenderar starkt att använda skyddsglasögon och en respirator också, eftersom mögelsporer kan lätt bli luftburna och anger lungorna eller ögonen när de sköts.

Om mögel finns i en mycket fuktig miljö bör man försöka torka den omgivande så mycket som möjligt med avfuktare eller fläktar. Stora klumpar av mögel kan avlägsnas genom att försiktigt dra svampen från golvet eller väggen med handskar på händerna och kasta den i en tung plastpåse. Återstående patchar kan skrapas med en disponibel rakblad eller spackel. När de flesta av formen har tagits bort, skall området noga tvättas med desinfektionsmedel tvål och vatten. Rengöringsmedel som är avsedda att avlägsna mögel kan användas för att avsluta en rengöring jobb.

Efter svart mögel sanering, kan en enskild återigen torka området så fullständigt som möjligt för att förhindra nya angrepp. Den plastpåse av mögel bör tas bort från huset och bortskaffas på en deponi för att förhindra att luftburna sporer från att fly och återinplantering. Genom att ofta kontrollera mögel-benägna områden och vidtar åtgärder för att förebygga fuktiga miljöer, de flesta utrymmen hålls fria från svamp efter en initial sanering.

En person som är intresserad av en mer detaljerad guide eller andra alternativ för svartmögel sanering kan få information från nationella och regionala miljöskyddsgrupper. En sökning på Internet för mögel sanering och flyttjänster i ett visst geografiskt område kan ge sakkunnig resurser och personal som specialiserat sig på att identifiera och eliminera mögel från hem och företag. Professionella svartmögel sanering rekommenderas vanligen om en mögel problemet är utbrett eller infestationer återkommer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.