Vad är kaffesump kompost?

Kaffesump kompost är en kompost bestående, delvis använda kaffesump. Efter kaffe har bryggts, kan grunderna användas till att skapa komposten. Komposten i sig kan användas för att hjälpa växa allt från krukväxter till vegetabiliska trädgårdar.

Motiv kan blandas med kompost för att underlätta kvävebalans. Eftersom kaffesump består av cirka 2% kväve kan grunderna ersätta djuravföring som vanligtvis skulle användas i kompost högar. Blandning extra kvävegödselmedel i komposten kan vara bra för växter, som kan lägga en annan kolkälla som löv. Generellt bör en del kaffesump läggas till i fyra delar kompost.

Vissa trädgårdsodlare föredrar att använda kaffesump kompost att skapa sina egna flytande gödsel. För att göra detta, trädgårdsmästare samla första £ 0,5 (0,23 kg) av kaffesump och 5 gal (18,92 l) vatten. Sedan kombinerar de två, som blandningen utanför för en dag och låt den uppnå en gynnsam temperatur innan du använder det till sina växter.

kaffesump kan också strös över eller runt växterna innan överhängande regn eller en regelbunden vattning. Detta kommer att leda till långsam utsättning av kväve. Kaffesump ska alltid hållas fuktig så att aktivera de egenskaper som är gynnsamma för växter.

Fördelarna med att använda kaffesump kompost är många. Tillämpa kaffesump kompost på växter kan ge dem en extra boost av kalcium och magnesium. Kaffesump håller också optimal marktemperatur som i sin tur hjälper till att bekämpa patogener, motverka ogräs bildning och struktur jord. Även om många trädgårdsmästare uttrycker oro över komposten är sura innehåll, t. ex. handlar vanligtvis ogillas eftersom kaffesumpen "syror neutraliseras under bryggning. Vanligtvis används kaffesump nå ett neutralt pH-värde någonstans mellan 6,5 och 6,8, med de flesta av surhetsgrad överföra till dryck.

När de används tillsammans med äggskal kan kaffesump kompost även utgöra en värdefull skadedjur motbjudande. Myror, sniglar och herrelösa katter kan hitta en trädgård oönskad om den innehåller kaffesump. Komposten kan även användas för att mata välkomna daggmaskar.

Använda kaffesump kompost minskar miljöpåverkan genom att minska utsläppen av växthusgaser. De som är intresserade av att använda kaffesump i trädgårdsskötsel projekt kan enkelt nå för gamla grunder i sina egna kök. Kan dock kaffesump också samlas in från restauranger eller platser av sysselsättningen. Dessutom kaffefilter fördelas naturligt och lätt genom komposteringsprocessen. Kaffesump bör användas som kompost inte mer än tre veckor efter samlingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.