Vad är japansk Inredning och Design?

japansk inredning hänvisar till utformningen av utrymmen inomhus som är populärt i Japan. Japansk design principer skiljer sig mycket från västerländska idéer. Den största skillnaden ligger i idén om utrymmet. De klassiska västerländska inredning funktioner möbler runt kanterna i ett rum och ett fokus på att fylla i rymden, klassisk japansk design baseras på principen att öppna platsen är en del av visuella intryck i ett rum. Möbler är ofta placerad i mitten av rummet medan resten av utrymmet ligger bar.

Några kvalitet bitar av möbler är önskvärt i japansk inredning, som ett minimalistiskt utseende är att föredra. Den raka-fodrad, oförskönande typ av bäddsoffa kallad futon är populärt i Nordamerika och andra länder, men det har sitt ursprung i Japan. I Japan är det futon lägre i höjd och ofta behandlas i vadderade snarare den tryckta tyg. En kudde eller en enkel silke kasta får tillsättas i stället för många kuddar. Den övergripande känslan av japanska interiörer är rymlig och lugn.

Accent bitar hålls till ett minimum. En lång, slående blomsterarrangemang kallas en ikebana är en klassisk japansk accent för ett rum. En stor lackskrin och porslin arrangerade på ett bord i vissa fall den enda andra dekorativa tillbehör i ett rum. Plain neutral färg te ställer ut på små bord används ofta som funktionell accent bitar i japansk inredning.

Svart och vitt är de dominerande färgerna i traditionell japansk inredning. Svart trä skjutdörrar med vita paneler rispapper används för dramatisk, men ändå rena fodrade rumsavdelare. En plats av färg, som den som tillhandahålls av en röd lackerad låda eller stor bit av väggen bild som ofta placeras omsorgsfullt i ett rum i stället för runt hela rummet.

Naturliga material är en stor del av japansk inredning. Förutom svart trä och ris skärmar papper, stolar korg, tyger silke och bambu trägolv finns med. Rispapper också används för att täcka lampor och denna blick mjuk belysning bidrar till den lugna känslan av japanska interiörer. Ljus halm underlagsmattor kallade tatami som kontrasterar mot ett mörkare golv är ett klassiskt inslag i japansk inredning. Stenmur sektioner samt grus och stenar visas som dekorativa accenter är populära inslag på japanska interiörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.