Vad är ett träd bevattningssystem?

Ett system träd vattning är ett bevattningssystem som anpassats för användning med träd. Träd har en del unika vattenkanna behov som kan göra traditionella bevattningssystem olämpligt, särskilt för folk som är oroade över vattenförbrukning. Genom ett system för användning med träd som kan se till att träden är friskare och starkare, eftersom deras vattning behov tillgodoses. Många plantskolor bära system träd vattnas i en mängd olika stilar, även mycket prisvärda alternativ för folk som inte har råd att lägga ut stora summor på bevattningssystem.

Precis som andra växter, träd lida om de vattnas för mycket eller inte tillräckligt. Vattning oegentligheter kan vara särskilt problematiskt när träden är unga, eftersom rotsystemet inte kan utvecklas på ett sunt sätt. Vattning för mycket kan döda trädet, och göra att det utvecklas grunt, dåligt utbyggd rötter som inte kommer att tjäna trädet väl i en torka och kan få trädet instabil om marken fick blöt. Helst ska ett rotsystem vara djup och väl utökas, så att träd kan hämta vatten från den naturliga miljön, minska sina krav på vatten när de växer.

En del träd bevattningssystem blöt bara vattnet runt trädet. En soaker slang träd bevattningssystem, till exempel, ger en stadig rännil av vatten under en bevattning session. Andra träd vattning är utformade för att tränga djupt, till roten av trädet. Vattning djupt i rötterna minskar vattenförbrukningen eftersom vatten levereras när det behövs, och det kan uppmuntra till djupare, starkare rötter genom att leverera vatten under ytan.

Liksom med andra bevattningssystem, ett träd bevattningssystem kan programmeras med en timer som bestämmer tidpunkt och varaktighet för bevattning sessioner. Sofistikerade system kan också svara på omgivande fukt och tillgängliga leveranser vatten för att göra justeringar av tillgängligt vatten om det behövs. Systemet kan också ge näring, om så önskas, vilket kan vara fördelaktigt för trädgårdsmästare att hantera en stor trädgård som vill se till att deras träd får mat i tid.

Vissa system är utformade så att i stort sett osynlig så att de kan vara kvar hela tiden. Denna typ av träd bevattningssystem kan vara ett bra alternativ för en stor trädgård som inte kan vattnas för hand. Andra system är mer påtagliga, och trädgårdsmästare tenderar att föredra att lämna dem medan den används, och lägg undan dem efteråt för att hålla trädgården ser snyggt och prydligt. Denna typ av träd bevattningssystem kan fungera mycket bra för trädgårdsmästare med tid att vattna för hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.