Vad är ett sediment i vatten filter?

Vatten är mycket utsatta för föroreningar av olika föroreningar. Nästan alla kommunala vattentäkter har behandlats i viss utsträckning för att minska dessa föroreningar, men extra filtrering kan önska av husägare, eftersom människor i allmänhet blir mer medvetna om kvaliteten på deras vatten. En vatten-sediment filter används ofta i ett bostadsområde sammanhang att sålla bort partiklar som sandkorn och andra synliga partiklar.

Sediment är alla partiklar som kan transporteras med strömmande vatten, och kan beskriva valfritt antal små, vattenburna partiklar, som rost flingor från vattenledningar, små bitar av organiskt material, eller lerpartiklar som hitta vägen ut i vattensystemet. Sediment ofta kan ses samlas i toaletten skålar eller i botten av diskmaskiner.

Större partiklar kan fastna och samla bakom strålsamlare i en blandare. Ibland kan till och märkte att lösa på botten av ett glas vatten som har suttit för länge. Rost och andra partiklar kan sållas bort av bostadshus vatten med hjälp av en vatten-sediment filter, vilket är lätt att installera för att skydda vatten hushåll dricka samt apparater som använder vatten.

Ett filter vatten sediment kan vara en av två typer: en bag filter eller en patron. Patron filter är oftast tillverkade av tunna material såsom papper, tyg, vävda eller tråd. De är bäst lämpade för situationer där föroreningar utgör mindre än 0,01% av den totala vikten av vattnet. Det gör dem idealiska för hushållen, och de används ofta i synnerhet för att filtrera vatten för kyl-och monterad icemakers. Patron filter är utformade för att vara disponibel, och måste ersättas när filtret är igensatt, för igensättning stoppar eller minskar vattenflödet genom filtret.

En påse filter är en typ av vatten sediment filter som ofta används för att avlägsna damm i industriella tillämpningar, och partiklarna är vanligtvis fångas på insidan av filtret. Dessa är inte avsedda för ersättning när de täppa, och måste rengöras för att bli effektiv igen. En sak som varken typ av vatten sediment filter kommer att påverka är mängden av vattenburna järn, vilket kan ge röda fläckar på hushållens ytor som badkar. Att behandla detta ämne, är att använda en avhärdare krävs.

Vatten sediment filter klassificeras också efter en micron nummer, med hänvisning till storleken på de partiklar som de kommer att fånga. De ytterligare efter "absolut" och "nominell". Till exempel kan en absolut fem-mikron filter fälla 99,9% av partiklar som mäter fem mikron eller större. En nominell fem-micron filter kommer att fånga 85% av partiklar som mäter fem mikron och större. För de flesta ändamål, bland annat bostäder, är nominella filtrering anses godtagbart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.