Vad är ett Corn Burning Furnace?

I denna tid av ökande beroendet av utländska bränslekällor, finns många amerikaner söker förnybara bränslekällor närmare hem. Eftersom USA är en av de ledande producenterna av majs, är det inte konstigt människor har blivit intresserade av en viss typ av värmare som kallas en majs brinnande ugnen.

En majs brinnande ugn använder skalade majs i stället för naturgas att propan eller el genererar värme för hemmet. I vissa regioner i landet en majs brinnande ugnen inte skulle vara genomförbart eftersom det inte finns någon omedelbar energikälla, utan i hela Mellanvästern majs är lättillgänglig och relativt billiga.

En bushel skalade majs utgör fyra gånger den värme som alstras av en enda gallon (3,78 liter) propan, eller 352. 800 British Thermal Units (BTU) jämfört med 91. 500 BTU. I en prisjämförelse, majsen brinnande värmaren priser mycket bra. Även en bushel majs kan variera i pris på grund av fluktuationer på marknaden, i jämförande syfte, låt oss anta att gå kurs är $ 2 (US dollar) per bushel, verserna 1 dollar per gallon propan. Baserat på dessa siffror, skulle du ha att bränna $ 1 värde av propan till 50 cent värde av majs, för att generera samma mängd värme.

Tekniska framsteg under det senaste årtiondet har förbättrat effektiviteten i ett majs brinnande ugnen. Skalade säd levereras från en lokal foder mycket och lagras i en metall lagring bin för att skydda den mot fukt och skadedjur. När termostaten aktiveras ugnen, öppnar bin att hälla majs i elden grop, där en liten fläkt ger luftcirkulationen vid förbränning av majs. Den värme som alstras skickas sedan genom husets värme system för utbyte på samma sätt att det skulle sändas ut i en gas ugn system.

En majs brinnande ugn kan generera tillräckligt med energi för att leverera värme till ett helt rum eller hus. Trots att enheten är stor och kräver en hel del utrymme, en gång installerat det kommer att ge många års tjänst på betydande energibesparingar.

Många tillverkare erbjuder majs brinnande ugnen i en mängd olika stilar och storlekar . En majs brinnande spis och ugn finns också, liksom spisinsatser. Corn brann i spisen luktar inte, till skillnad från trä. Övriga produkter är majs brinnande rumsvärmare, och varmt varmvattenberedare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.