Vad är en territoriell Style hem?

En territoriella stil hem är en typ av adobe hus som är klassiskt till sydvästra USA. Territoriella stil hem är särskilt förknippade med New Mexico. Den territoriella stil anses vara en blandning av Pueblo och viktoriansk stil. Europeiska bosättare på 1800-talet kombinerade traditionella Pueblo arkitektoniska element med sina bekanta viktorianska stilar för att bilda territoriella stil.

territoriella stil hem har traditionella Pueblo funktioner som användning av adobe. Adobe är ett naturligt byggmaterial gjorda av soltorkad lera och tegel halm. Territoriella adobe hem också ha Pueblo stil platt tak och vigas, som är träbalkar. Viga slutar vanligen exponeras på utsidan av en territoriell stil hem. Pueblo stil adobe hem i allmänhet har inte så mycket trä som visar på utsidan.

trästolpar eller portales, lägga till stöd för de territoriella verandor. Många av dessa portales är också dekorativa och har träsvarvning tekniker. Till skillnad från den karakteristiskt avskalade, enkla fönster i Pueblo stil adobe hem, territoriella fönstren ofta utarbeta mörkt trä trim. Träet trim av dörrar och fönster kan målas i en territoriell stil hem. Dörren kan vara målade en vacker,

djärv färg som en levande blå.

En stor skillnad mellan Pueblo och territoriella arkitektur är formen på de linjer som används i dessa konstruktioner. Pueblo stil hem har rundade väggar, medan territoriellt stil dem har raka. Både hemma stilar inkluderar räcken eller taket väggar, utan den territoriella hem kan också ha tegel balustrad trim.

Smooth stuckatur i stället för tätt putsade ytterväggar är typiskt i Territorial stil hem. Smidesjärn grindar och gårdar är också populära i Territorial design. Jordnära färger som smälter med sydvästra USA landskapet används i territoriella interiörer och exteriörer. Dessa färger ingår rödaktigt bruna, sandiga gula och blues turkos.

Det är viktigt att notera att den territoriella stil blandas ofta med andra Sydvästra hem stilar, med resultatet att vara känd som Santa Fe stil. Santa Fe, New Mexico, har haft en historisk Zonindelning förordningen sedan 1957. I förordningen kräver ny stad byggnader till att omfatta territoriella och Pueblo arkitektoniska detaljer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.