Vad är en roterande komposten?

En roterande komposten, som också kallas en kompost dricksglas, är ett bra sätt att påskynda komposteringsprocessen genom att tillåta en mer frekvent omrörning och luftning. Många använder en konventionell komposten att vända överblivna matrester till gödsel, men processen kan ta månader, och måste ofta att vändas upp med en grep eller räfsa att lufta, och uppmuntra fördelningen av mat. Roterande kompostbehållare placera bin horisontellt på ett stativ, med ett handtag som gör bin lätt att vända.

Med varje varv på roterande komposten börjar mat för att bryta ner snabbare-lådorna behålla fukt och värme, och hålla maten blandas väl. Vissa säger att med hjälp av en roterande komposten kan minska den tid det tar för matrester att förvandlas till kompost från några månader till några veckor. De flesta roterande kompostbehållare är stora plast eller behållare av metall med en liten dörr på sidan som kan låsas stängas, tillsammans med små hål för ventilation. Lådorna monteras på ett stativ bestående av två Xs på vardera sidan. Även om det är möjligt att köpa dessa soptunnor, många människor väljer att göra sina egna, och särskilda anvisningar med listor med material och diagram mm finns enkelt genom att söka på nätet.

Det finns många fördelar med att använda en roterande kompost bin jämfört med en traditionell komposten eller fat, eller ens en kompost högen. Den roterande behållare är slutna, hålla lukter inuti. Dessutom, när bin är stängd, låst, och upp från marken, blir det mycket svårare för djur att komma in och göra en röra. Kompostering i allmänhet är ett bra sätt att göra naturligt gödningsmedel för en trädgård, och också håller det skräp från soptippen, vilket är extremt bra för miljön.

En annan fördel med att använda en roterande kompost bin är att du kan köpa eller göra en i någon form eller storlek. Även om du bor i en stad, en liten roterande komposten utanför kan producera stora organiska gödselmedel utan att lukta upp i grannskapet. I allmänhet bör kompostbehållare hållas i ett soligt område om möjligt, och de flesta avråder från att lägga kött eller mejeriprodukter till komposten-men äggskal fungera mycket bra. Andra material som kan läggas inkluderar grönsaker, gräsklipp, kaffesump, frukt och till och med papper. Sök på nätet för omfattande listor på vad som kan gå in i en komposten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.