Vad är en nödsituation ficklampa?

En nödsituation ficklampa kan referera till många typer av ficklampor att folk håller på platser som hem, bilar, eller kit nödsituation som skall användas i nödfall. Organisationer som Röda korset rekommenderar att alla akuta kit innehåller en nödsituation ficklampa, och att människor särskilt undvika att använda saker som stearinljus eller andra ljuskällor som kräver låga. Vissa naturkatastrofer, till exempel, skulle kunna orsaka gasläckage, som inte får synas. Använda en öppen eld kan vara farliga på grund av dess inneboende brandrisk, även utan en gasläcka, och också för om en gasläcka är närvarande, kan lågan leda lätt till förödande bränder och personskador.

Många väljer en nödsituation ficklampa som är batteridriven. Detta kan vara ett bra val om en person har tillgång till flera batterier. Bara att ha en back up batteri eller två är kanske inte tillräckligt för att ge konsekvent makt till ficklampan hela längd en nödsituation. Av detta skäl, andra ser till olika typer av ficklampor som kan laddas på olika sätt.

En nödsituation ficklampa som många människor vänder sig till är en vev ficklampa. Denna drivs av slingrande en liten vev för omkring en minut att producera cirka en timmes ljus. När lampan slutar fungera, veven är såret igen för att producera mer ljus. Eftersom dessa ficklampor förlita sig på folkets makt, kan de vara att föredra.

Omväxlande, en del människor vänder sig till en nödsituation ficklampa som är uppladdningsbart, särskilt genom att ansluta till saker som tändare bil cigarett eller laddare. Naturligtvis beroende på nödläge kan det eller inte kan vara möjligt att få till en bil för att ladda ljus, och om strömmen är avstängd i hemmet, kan ljuset vara till stor nytta. Dock kan dessa lampor vara perfekt för att hålla i en bil.

Andra anser solcellsdriven belysning att vara den bästa källan, eftersom de kommer att producera ljus när den utsätts för sol i flera timmar. När ficklampan hålls i en nödsituation kit eller katastrofberedskap kit, kan det inte vara klara för användning i flera timmar, och om olycka sker i mörker, kan människor måste vänta till dagsljus innan de kan använda ficklampan. I allmänhet en nödsituation ficklampa drivs enbart av solenergi är ett dåligt val.

Ett annat alternativ för den akuta ficklampa finns, och detta är en ficklampa som har många sätt att ladda eller få makt. Sådana ficklampor kan vara batteridriven, har en vev, ladda i en bil och vara solar powered också. Eftersom det är omöjligt att förutsäga vilken typ av nödsituation, en nödsituation ficklampa som kan drivas på olika sätt som känns bäst. Människor kan hitta sådana ficklampor vid en rad lokala butiker och på nätet.

Tänk att ha dessa ficklampor på flera platser. Håll ett tillgängligt i en bil för nödstopp i mörker, eller behöver inspektera bilen. Ha en ficklampa inom räckhåll på natten som behövs i händelse av strömavbrott. Stock akut ficklampor i en nödsituation kit eller katastrofberedskap kit också. Eftersom ficklampor ofta är attraktiva för barn, se till att de vet att alla lampor är avsedda för nödsituationer är inga leksaker och bör inte användas i underhållningssyfte.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.