Vad är en isolerad skruvmejsel?

el har så många användningsområden i våra liv att vi tenderar att ta det för givet, även när vi arbetar på projekt levande ström. Denna vårdslöshet är farligt. Elektrisk ström kan orsaka brännskador, svåra skador och även dödsfall. Alla som arbetar med el bör använda isolerade handverktyg, som en isolerad skruvmejsel, som en vanlig säkerhetsåtgärd.

Enligt OSHA standard, en isolerad skruvmejsel kommer att ha ett dielektriskt ämne som skiljer i handtaget på en skruvmejsel ur spetsen . Den dielektriska material är mycket motståndskraftiga mot strömförande delar. På så sätt, även om toppen på skruvmejseln kontakter en levande ström, lite eller ingen energi kommer att nå den anställdes hand.

Idag, den bästa isolerad skruvmejsel handtag är specificerad för att vara säkra för exponering för elektriska växelström upp till 1000 volt, och de flesta av dem är testade upp till 10. 000 volt växelström. Dessa kallas ibland för elektriker isolerade skruvmejslar, eftersom de används av elektriker. Vanligtvis handtagen har två lager av isolering, och varje lager är en annan färg, så att de kan kontrolleras enkelt. Den isolerade skruvmejsel handtag är ofta utformade för att användas med en uppsättning utbytbara spetsar i olika storlekar och former. Handtagen är ofta stöttåligt och brandsäkra också.

Byggarbetare är inte bara människor som behöver en isolerad skruvmejsel. Tekniker arbetar med alla typer av elektrisk utrustning, och med isolerade handverktyg är en vanlig försiktighetsåtgärd. I denna situation med ett isolerat skruvmejsel skyddar maskinen samt arbetstagaren, eftersom en elektrisk urladdning kan förstöra utrustningen. Till och med urladdning av statisk elektricitet kan förstöra känslig utrustning, så en isolerad skruvmejsel är ett viktigt verktyg.

Titta efter betyg information när man köper en isolerad skruvmejsel. Den plast handtag finns på många skruvmejslar inte ger isolering. Vinyl omfattas skruvmejsel blad kan förhindra en krets från att kortsluten ut, men kommer inte att skydda en person från en elektrisk ström. En helt isolerad skruvmejsel skall märkas som sådana.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.