Vad är en glödlampa Dimmer?

en glödlampa dimmer är en anordning som kan användas för att styra intensiteten av ljus som produceras av en glödlampa genom att reglera den mängd el som går genom lampan. Dimmers eller faders, som de också kallas, används i en mängd olika inställningar, inklusive bostäder, kontor, och teatrar. Många hårdvara och butiker elektronik bära glödande dimmers samt belysning styrelser kontroll som förekommer flera dimmers, och det är också möjligt att beställa specialprodukter från tillverkare, teater-utbudet företag och företag som är specialiserade produkter som används i elektriska anläggningar.

glödlampor dra nytta av en gemensam väl av många metaller: eftersom metallen värms upp börjar det avge ljus. Värme genereras i en glödlampa genom att utsätta den metall som elektricitet. Med en grundläggande strömbrytare kan byta läggas i ett avstängt läge, med ingen el nå lampan och ljuset stannar av, eller en på ställning, i vilket fall metallen snabbt värms upp och avger ett jämnt flöde av ljus tills metall glödtråden inuti blir utmattad och raster så att den kan inte längre göra gällande, vilket gör att lampan att gå mörkt.

Med ett glödande dimmer, när strömmen slås på kan dimmern användas för att justera den mängd el som når lampan. Mindre el resulterar i mindre värme och mindre ljus produktion. Vissa dimmers verkar på en examen skala, medan andra i form av växlar med flera olika ströminställningarna, som av, låg, medium och hög. Tekniken kan också användas för att skapa en avtagande effekt med ljus, vilket kan vara gjort i en teater när huset ljusstyrkan ner till mörkret strax innan föreställningen börjar, och inte bara bryta.

En glödande Regulatorn kan användas för att styra ljusnivån i en mängd olika applikationer. Till exempel, i ett café, får den anställde vill dämpa belysningen på natten för att skapa en mer intim atmosfär med låg belysning. Människor kan också hitta arbetsplatser bekvämare om de kan justera ljusnivåer för att hitta en nivå av ljus som gör det lätt att se och det gynnar inte bländning, vilket kan orsaka ansträngda ögon. En glödande dimmer är också ibland främjas som en energibesparande produkt som kan användas för att styra el användning.

En grundläggande glödande dimmer avsedd att användas som en strömbrytare är mycket enkel att installera, för människor som har en grundläggande förståelse för elektriska kretsar och som känner sig bekväm med kabeldragning. Mer komplexa system såsom avlägsen dimmers eller dimmer styrelser kontroll som hanterar flera ljus kan kräva mer expertis. Många elektriker kan installera eller ge råd om dimmers för människor som vill ha lite hjälp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.