Vad är en elektrisk vattenvärmare?

En elektrisk varmvattenberedare är en som värmer vatten med el som främsta kraftkälla. Det finns ett par olika typer av varmvattenberedare. Den ena är den traditionella tanken elektrisk varmvattenberedare som finns i ett par varianter. Den andra är den elektriska tankless varmvattenberedare.

En traditionell elektrisk vattenvärmare, en med en tank, kritiseras för att vara en av de mest energieffektiva former av varmvattenberedare finns. Därför rekommenderar många avtalsparter att välja en elektrisk vattenvärmare endast om det inte finns några andra tillgängliga alternativ. Det vanligaste alternativet är en naturgas varmvattenberedare.

Verkningsgraden hos en elektrisk varmvattenberedare, eller något annat element, mäts i hur mycket det kostar att producera en miljon brittiska Thermal Units (BTU) av värme . Naturgas varmvattenberedare kostar $ 12,18 US-dollar (USD) för att producera en miljon BTU i genomsnitt, enligt Förenta staternas Department of Energy. Som jämförelse kostar en elektrisk vattenvärmare $ 31,21 för att producera samma mängd värme. Med tanke på att uppvärmning av vatten är ofta den näst högsta elkostnaden i ett hem, upp till 15 procent av den totala energikostnad, är detta en avsevärd kostnad.

Även om det finns sätt att göra en traditionell elektrisk vattenvärmare, effektivare, t. ex. att använda rätt isolering varmvattenberedare och välja rätt storlek och vattentemperatur, kommer det fortfarande att vara något mindre effektiva än jämförbara modeller. Detta beror på den elektriska vattenvärmaren har viloläge, vilket är den värme som förloras medan vattnet väntar på att användas. Det finns inget sätt att undvika denna förlust så länge som varmvatten som lagras under lång tid.

En av de mer effektiva former av elektriska modeller varmvattenberedare är tankless varmvattenberedare. Istället för att lagra varmt vatten, värmer den vatten när det behövs. Det åstadkommer detta genom att köra vatten genom rör utrustade med värmeelement. Vattnet är nästan omedelbart värms upp och skickas sedan genom rören till dess mål. Detta sparar pengar eftersom värme är på när vattnet värms upp.

Ett annat sätt att spara pengar med en elektrisk vattenvärmare är att installera en solfångare som använder endast el när det behövs. I många fall kan en solfångare kunna tillfredsställande hantera det mesta av vattnet värmebehovet. På molnigt dagar eller kortare vinterdagar, en solfångare kan behöva använda en del el för att ge en tillräcklig försörjning av varmt vatten. Detta innebär dock inte öka det totala energieffektivitet i varmvattenberedaren, den bara använder en annan, och billigare, energikälla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.