Vad är en amerikansk Holly Tree?

amerikanska järnek träd eller Ilex opaca är en art i järnek hemma i New England. Ett stort antal sorter har utvecklats och namn, och den amerikanska järnek är en favorit i landskapsarkitektur i hela världen, inte bara USA. Förutom att hittas i trädgårdar är det amerikanska järnek trädet också lever och frodas i naturen, och kan ses på många vandringar och promenadvägar i den nordöstra regionen mellan USDA zon fem och åtta i USA.

Detta träd är en vintergrön, tillverkar mörkgröna blad som är tippade ibland i skarp, tagg-liknande utstickande delar. Under våren Hollies producera små vita blommor, och förutsatt att både en manlig och kvinnlig träd är närvarande, frukt utveckla och som under hösten. Frukten av det amerikanska järnek trädet är ett ljust, vibrerande rött som utmärker sig brutalt mot gröna blad.

Många associerar Hollies med julen och andra helgdagar vinter, eftersom de vintergröna blad används ofta av dekor under den här säsongen. Dessa träd är inte bara dekorativa: de är också livsmiljö för djur, och många fåglar äter bären under vintermånaderna, när andra källor av mat kan vara liten eller svårt att få.

Vanligtvis växer en amerikansk holly träd mycket långsamt, samt utvecklar en pyramidal form, sprids ut över tiden. Träden kan skäras att ha en mer regelbunden form, och vissa trädgårdsmästare plantera dem i rader och utbilda dem så att de växer in i täta häckar. En järnek häck kan vara estetiskt tilltalande, eftersom det kommer att förbli gröna året runt och det kommer också att växa mycket tätt, vilket gör en mycket effektiv barriär.

Liksom många evergreens, är den amerikanska järnek trädet mycket lättskött för, och i själva verket föredrar ofta försummar att petig trädgårdsskötsel praxis. Dessa träd är syra-älskande, och de behöver lite utrymme att växa och föredrog att inte trångt med andra träd. Det är också viktigt att undvika att plantera unga träd i skuggan, eftersom de kan kämpa för att växa. Att arbeta i kaffesump och andra ändringar jord kan hålla jorden frisk, och dessa träd kräver gödsel runt en gång om året, om alls, utan vattning nödvändigt efter det första levnadsåret om det inte finns en extrem torka.

Många trädgård leverans butiker bära plantor, inklusive manliga och kvinnliga träd för följeslagare plantering så att växterna kommer att utveckla deras särskiljande frukt. Det är också möjligt att beställa amerikanska järnek plantor direkt från olika plantskolor, även dvärg sorter särskilt avsedda att användas i låga häckar och gränsen planteringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.