Vad är en Takvåning?

En takvåning lägenhet är en lägenhet ligger på översta våningen i en byggnad med termen vanligtvis används i förhållande till lägenheter i höghus. Takvåningar i allmänhet betraktas som lyx fastigheter, och de kan vara extremt kostsam, inte minst eftersom de tar upp en hel våning. Historien om takvåning är ganska intressant, och illustrerar hur trender i arkitekturen förändras.

I arkitektoniska termer är en takvåning en struktur på taket till en byggnad som tar upp mindre än hälften av taket. Historiskt sett var takvåning används för att hysa mekanik såsom kontroller för hissen system, värme-och kylsystem, och så vidare. Vindsvåningen var ofta lite mer än ett skjul eller vindskydd, var och definitivt inte önskvärt fastigheter.

I 1920-talets New York, när amerikanerna hade pengar att bränna och man ville utnyttja denna, idén att skapa en lyxig lägenhet på översta våningen eller våningarna i en byggnad föddes. Den första takvåningarna gjorde nyheter och takvåning blev snabbt en nödvändig funktion på höga byggnader, med flera ägnar flera översta våningarna till takvåningar. Långt ifrån att vara en oönskad belägenhet, takvåning förvandlats till gräddan i fastighetsbranschen världen.

Penthouse lägenheter är starkt förknippade med lyx för en bra anledning. Förutom påkostade storlek, en takvåning lägenhet är ofta på flera olika nivåer, och det normalt har en stor uteservering som en terrass eller uteplats. Takvåningar är också lyxigt inredda, med noggrann inredning och den finaste inredning, från high-end utrustning till unika och dyra golv. Priserna för takvåningar är ofta mycket hög, om man är köpa eller hyra, och ägande i sådana egenskaper är vanligtvis begränsad till de rikaste i samhället.

Tillgång till en takvåning tillhandahålls vanligtvis av en separat hiss. Invånarna kan även öppna en rad byggnader, såsom hämtning och leverans av allt från kemtvätt till middag, bokningar till restauranger och evenemang som gjorts genom att bygga personal på, och andra concierge-tjänster som andra invånare i en byggnad kan bli skyldig att betala en premie för.

På grund av de höga kostnaderna för en takvåning, de flesta fastighetsmäklare och hyra organ kommer inte ens visa en takvåning tills en kund har lyckats styrka att han eller hon kan betala. Syftet är att dra ner på antalet gawkers traipsing genom en takvåning när den kommer in på marknaden, och för att undvika enormt slöseri med tid som krävs för att arbeta med kunder som kan faktiskt inte råd med en takvåning. Normalt är dessa lägenheter hanteras av specialister som enbart arbetar med hög slut fastigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.