Vad är en Pressure Balance Valve?

Har du någonsin tagit en dusch som passar perfekt justerades för rätt temperatur, för att bara ha någon någon annanstans i huset sätter på en kran eller spola toaletten och helt förstöra din perfekta temperaturen dusch? Om du har, kanske du vill bege dig till din lokala VVS-leverantör och fråga om ett tryck balans ventil. Ett tryck balans ventil är en sofistikerad VVS-enhet som reagerar på förändringar i tryck leverans vatten. Normalt är både varmt och kallt vatten källor matas in i ett tryck balans ventil, och dess uppgift är att se till att den mängd vatten som lämnar ventilen trycket balansen är en konstant blandning av dessa två källor, även om leveransen trycket i två källor förändringar. Detta är mycket viktigt att hålla temperaturen i duschen konstant även när leveransen inte är det.

drastiska förändringar i vattentemperaturen i duschen kan vara farligt. Det har förekommit fall av vattentemperaturen ändras från normal till skållning heta och orsaka mindre brännskador. Extrema temperaturer i den andra riktningen har också skapat problem, med folk halkar och faller försökte undvika ett plötsligt väldigt kall dusch. Dessa problem förvärras när mycket unga eller mycket gamla personer är inblandade.

Sedan ett tryck balans ventil kan förhindra skållning, är de nu behövs alla nya hem byggandet. Du kan också ersätta en äldre stil ventil i ett äldre hem, men det kommer sannolikt att kräva hjälp av en certifierad rörmokare. I äldre hus kan ett tryck balans ventil fungerar inte bra om det finns ett otillräckligt flöde av vatten på grund av tilltäppta vattenledningar eller dålig vattentryck i samband med åldern på VVS-systemet. En certifierad rörmokare är mycket användbar i sådana situationer, eftersom han eller hon kommer att kunna avgöra i förväg omfattningen av problemet och vad som krävs för att ge en funktionell lösning.

För det ultimata i duschen komfort kan du överväga att också installera en termostatventil. Dessa kostar mer än dubbelt så ett tryck balans ventil kostnader, men de ger mycket bättre temperaturreglering. En stor nackdel med trycket balans ventilen är att den kan ge begränsad kontroll flöde. En termostatventil kan erbjuda ett komplett utbud av flödet kontroll, samtidigt som man tillhandahåller vatten vid en konstant temperatur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.