Vad är en Front projektionsduk?

En front projektionsduk är en skärm som visar en bild projiceras från en utrustning, till exempel en film, bild eller digitala medier projektor, framför skärmen. Som sådan ger en front projektionsduk oftast mycket lite eller inget ljus passera, eftersom dess uppgift är att återspegla detta ljus. De flesta traditionella projektor skärmar är gjorda för front-side projektion.

Den främre projektorduk är vanligtvis den metod som används för att ge presentationer och på teatrar, om de är offentliga biografer eller teatrar hem. Detta kräver har ett projekt någonstans framför TV-skärmen. För hemmabio syfte projektorn finns vanligtvis hänger ned från taket på en projektor montera. Business presentationer kan ha projektorn på ett bord eller stå, eller som kommer ner från taket.

Beroende på installationen kan bildskärmen vara en permanent del och inte kunna flyttas lätt, eller kan en bärbar framför projektorduken. Om den är bärbar, kommer skärmen innehåller ofta ett stativ för användning på platser där det kanske inte att kunna hängas upp. Andra typer av skärmar kommer att vara infällbar, kunna sänkas eller höjas vid behov.

Det kan finnas andra alternativ för en infällbar front projektionsduk också. Till exempel kan en del kunna höjas eller sänkas för hand, ungefär som ett fönster skugga på en rulle. I andra fall kan bildskärmen höjas och sänkas automatiskt.

Ibland, på grund av andra saker framför skärmen, en front projektionsduk är opraktiskt. Den andra huvudkategorin av projektionsdukar är bakprojektion skärmen. Som namnet antyder, använder denna typ av skärm utrustning som projekt bakom sig. Som sådan, om materialet att låta ljuset passera.

När de flesta tänker på standard biodukar är den främre projektorduken vad som kommer att tänka på. De allra flesta teatrar i världen använder den främre projektionssystem för visning av filmer. Dessutom är det ett vanligt sätt att visa bildspel och andra sådana presentationer.

Även front projektionsdukar i hem brukade vara något av en sällsynthet, de är allt vanligare. Nu projektorer klarar av att visa bilder i hög upplösning konkurrerar med HDTV enheter, såsom plasma och LCD TV-apparater. Samtidigt som plattskärms-TV har sina fördelar, en front projektionsduk verkligen bringar teater till hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.