Vad är en Entertainment Center?

På 1930-talet samlades familjerna runt Motorola att höra följetong komedi rutiner för radio personligheter som Burns och Allen . Genom 50-talet var Motorola ersatts med en kantighet svartvit tv som kunde ställa in ett halvdussin lokala stationer. Idag familjer samlas runt -en samling av elektroniska produkter som görs att sprida sinnena och vänder sig till alla våra infall från musik till tv, film till spel. Så rika är de audiovisuella effekter som man kan nästan känna bilderna kommer från skärmen och cirkel i rummet.

Underhållning centrum kan vara mycket varierande och anpassade, men den moderna nöjescentrum i allmänhet har en kombination av audiovisuell utrustning, centrerad kring en stor skärm med hög definition TV (HDTV). I de flesta fall är detta en stor platt-skärm med en 16:9-format-rektangulär som en film skärm och inte kvadratiska. HDTV kan vara LCD eller plasma och kan ha flera anslutningar, som i viss mån kan bestämma kvaliteten på utrustning ansluten till det.

Även ett nöjescentrum kan innefatta en TV med inbyggda högtalare, oftast, TV: n ansluts till en stereo mottagare featuring surroundljudshögtalare. Bredvid tv är högtalarsystemet en av de viktigaste aspekterna av nöjescentrum, kraftigt förbättra upplevelsen av att se TV eller filmer. Stereosystemet anslutet till nöjescentrum består vanligen av en AM /FM stereo mottagare i stånd att stödja fem eller fler högtalare, en TV, en DVD /CD-spelare och kanske en videokassett eller VHS däck. Komponenter kan också kan bränna DVD-och CD-skivor, förutom att spela dem.

En av de viktigaste fördelarna med ett nöjescentrum är interfunctionality, vilket gör den mycket bekväm att spela in filmer, program eller musik. Moderna portar som visas på TV och mottagare även tillåta bärbar digital utrustning skall kunna fungera med nöjescentrum. Till exempel kan en ansluta en videokamera till TV för att visa filmer just tagit. Detta gör det möjligt för hela familjen att se och njuta av dem bekvämt, snarare än att dela det lilla visa skärmen på enheten. En spelare kan anpassa sitt underhållningssystem infoga X-Box förmåga eller andra anordningar spel. En Internetanslutning kan tillhandahålla interaktiva spel online i tillägg till personliga spel.

Den enda begränsande faktorn i att skapa ett eget nöjescentrum är budgeten. När shopping för komponenter till ett nöjescentrum, se till att få de senaste portar tillgängliga vid den tidpunkten. Teknik förändringar så snabbt att spara några kronor för förra årets modell kan innebära att välja att ersätta utrustning snarare förr än senare.

Från och med våren 2006, ett av de funktioner som att titta efter är HDMI-kompatibla TV-apparater, mottagare och DVD-spelare. HDMI (High-Definition Multimedia Interface) är digital teknik som förbättrar bildkvaliteten och ljud samtidigt som mängden av kablar krävs för att ansluta utrustning i ditt underhållningssystem. En enda HDMI-kabel ersätter alla tre kablar som behövs för komponentvideo, och de två som krävs för L /R ljud, samtidigt som det ger överlägsen prestanda. I framtiden kommer den önskade funktionen sannolikt trådlös anslutning via UWB (Ultra Wideband) förmåga. Detta kommer att eliminera alla kablar och göra att inrätta ett nöjescentrum extremt lätt.

För att skydda din underhållning centrum från strömskador, rensa upp kabeln signal och förhindra överhörning av komponent inblandning, anser en kvalitet effektkonditionerare. En makt balsam ser ut som en Powerstrip överspänningsskydd på steroider. Bra effekt balsam är klassade för den typ av skydd de ger, några garanterar upp till USD 500. 000 i ansluten utrustning mot skador på grund av makt kraftigt.

En nöjescentrum, som ibland kallas ett hemmabiosystem, är ett underbart sätt att njuta av kvalitet underhållning i hemmet. Oavsett om du lyssnar på Chopin och såg den senaste skräckfilm med en skål popcorn eller underhållande gäster, ett nöjescentrum ger nöje att du förmodligen kommer att finna värt varenda öre, oavsett investeringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.