Vad är en Dwarf japansk lönn?

En dvärg japansk lönn är en japansk lönn sort som har fötts upp att vara små och starkt förgrenade. Det finns ett antal dvärg sorter föds upp för en mängd olika blad, av spetsar-blad slag till dvärg japanska lönnar med brokiga blad som är utformat för att lägga till färg till trädgården. Plantskolor får bära eller kunna beställa dvärg japansk lönn sorter för sina kunder, och trädgårdsmästare kan också besöka plantskolor som specialiserar sig på japanska lönnar att se en rad sorter på displayen.

Beroende på sort, en dvärg Japansk lönn kan nå en maximal höjd på sex till nio meter (två till tre meter), och trädet är oftast långsamt växande. Vissa sorter är utformade för att sprida ut när de växer, vilket skapar ett lågt liggande träd eller buske. Andra kan ha hängande, vara gråtmild grenar, en mer upprätt växande vana, eller föds upp för att utveckla snäva bollar av grenar och blad. Träden kan också formas med förnuftig beskärning och utbildning för att uppnå önskade utseende.

Dessa träd är väl lämpat för små trädgårdar med begränsat utrymme, tillsammans med rock trädgårdar och trädgårdar behållare. Dwarf japanska lönnar kan också användas i bonsai, med vissa sorter föds upp uttryckligen för detta ändamål. Bonsai tillväxt kräver vanligtvis mycket mer exakt trimning och utbildning för att uppnå önskade estetik. Vissa plantskolor sälja bonsai som redan har fastställts för personer som är intresserade av bonsai som utsmyckning, men inte nödvändigtvis i odling av bonsai träd och växter.

Alla japanska lönnar hör till samma art, Acer palmatum , som också innehåller regelbundna japanska lönnar. Dessa träd har utvecklats genom många års noggrann avel och kultur att få fram önskade egenskaper. Några exempel på dvärg japansk lönn sorter är: Aratama, Kashima, Beni Hoshi, Kiyohime, Beni Hime, Kinra, Green Star, Geisha, Ukon, Yubae, Wou Nishiki, och Baby Lace. Vissa förskolor har utvecklat sina egna unika sorter som endast kan ges genom dem, och trädgårdsmästare som platsen en särskilt fantastisk japansk lönn kanske vill fråga var trädet köptes av detta skäl.

Klimatet känsliga för en dvärg japansk lönn kan variera beroende på sort. Som en allmän regel, inte uppskattar dessa träd inte direkt solljus, och de behöver en yta av trädgården som är skyddat från vind. Jorden runt en japansk lönn bör också vara väl konditioneras och befruktas att främja en sund tillväxt. Trädgårdsmästare som är osäker på vilka sorter skulle vara lämpliga för sitt område bör be personalen på en plantskola för rekommendationer, eller leta efter friska mogna träd och ta reda på vad sorten de är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.