Vad är en Bungalow Style hem?

Ordet "bungalow" kommer från det indiska ordet Bangla , som i den 19: e århundradet, som hus byggdes i Bengalen stil. Bangla var halmtak stugor som hade låga tak och verandor byggdes omkring dem. En bungalow stil hem som vi känner det skapades när brittiska koloniala administratörer anpassas den klassiska stilen i indisk arkitektur för att bygga sina sommarställen, organisera alla typiska rum i ett hus på en våning kring en central salong. Den bungalow stil blev populär i Europa som en form av utväg logi och gjorde sin väg till Amerika 1879 då William Gibbons Preston konstruerade en två våningar version att byggas på Monument Beach i Cape Cod.

bungalow rötter i varmt väder förklara många av dess värme minskar funktioner. Bungalow hem har oftast bara en våning trots att vissa varianter är en och en halv våningar hög. Det är, de har två nivåer, men andra våningen täcker mindre yta än bottenvåningen. De har låg lutande tak med breda, överhängande takfot. Den stora grund som behövs för att skapa ett helt hus på bara en våning översätter till ett tak med en stor yta, den vindar av dessa hus, därför absorbera en hel del överskottsvärme på sommaren. Stora verandor anses vara kännetecken för bungalow stil, sten skorstenar leder till väsentliga och tydligt placerade eldstäder är en annan favorit funktion i hemmet.

storhetstid för den amerikanska bungalow stil hem började under massmigration till Kalifornien 1900-talet. Två arkitekter i Kalifornien, Charles Sumner Greene och Henry Mather Greene, som tillsammans benämns Greene och Greene, skapade en och en halv berättelse bungalows vars mönster blev så snabbt och enormt populär att det snart möjligt att beställa massproducerade bungalow byggnad ställer via post. De bostäder väl anpassade till Kalifornien sol och tusentals av dem byggdes för att tillgodose statens växande befolkning. Bungalow hus har blivit särskilt kopplade till Kalifornien, de versioner som finns där är passande namnet "California bungalows. "

Den arkitektoniska gyllene perioden för hem kom under sitt samarbete med Arts and Crafts-rörelsen. Hantverkare stil bungalows anställa en mängd olika material i sina interiörer och exteriörer och placera en tonvikt på lyckligt äktenskap av material och kvalitet konstruktion. Arts and Crafts-rörelsen uppstod som en reaktion på de kraftigt utsmyckade viktoriansk stil och hem av denna sort återspeglar en mer avslappnad attityd. Hantverkare bungalows, med sten eldstäder och gott verandor är älskade för det intryck de ger av enkla, bekväma hominess. Konst och hantverk hem stilen var särskilt populär i Chicago, där flera förorter är kända för sina rader av bungalows.

bungalow stil hem fortsätter att vara en favorit bland husköpare och nya vågor av bygg inträffar ofta hela USA. Som ett våningar hem, lovar de att underlätta rörlighet för äldre eller funktionshindrade ägare och göra underhåll och rengöring mindre ansträngande för alla ägare. Dessa importen från Indien, med sin opretentiösa snygg och mysig atmosfär, har blivit svensk klassiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.