Vad är en Bänkskiva sjövattenfilter?

Ett filter bänkskivan vatten är en liten apparat som renar vatten sitter på disken bredvid en vattenkran. Det strider föroreningar och mikrobiell skadedjur, eliminera dem från dricksvatten. De kopplas direkt till diskbänken och ta bort saker som Cryptosporidium och Giardia som orsakar mag-sjukdomar, bekämpningsmedel lindan och atrazin, bly, kvicksilver och klor.

De flesta bänkskivan vatten filter fungerar genom dubbel filtrering, av vilka den första är ett Kinetic Nedbrytning Fluxion (KDF) filter. KDF är en koppar-zink formulering som tar bort klor, bly, kvicksilver, järn och svavelväte från vatten. Det kan också lätt minska bakterier, alger, svamp och kan till och med kalk ackumulering. En KDF Filtret fungerar genom att ta elektroner från en främmande och överföra dem med en annan. Detta ändrar skadliga föroreningar i nya säkra sådana och vidarebefordrar dem till dricksvatten, medan andra är kemiskt bundna till KDF material och inte övergå i filtrerat vatten alls.

Det andra systemet att vattnet passerar är ett aktivt kolfilter, som också kallas aktivt kol. Aktivt kol är ett mycket poröst kol som absorberar dofter och färger från vätskor, vilket innebär att man fäster vid föroreningar kemiskt. När vissa farliga ämnen förbi det, det fällor dem på dess yta. Det är bäst på att fånga organiska ämnen och klor. Vid användning i kombination med KDF-systemet, är majoriteten av skadliga kemikalier och föroreningar filtreras bort.

En bänkskivan vattenfilter fäster till de flesta kranar. Vattnet leds bort genom filtret och kommer ut kranen. Eftersom de är små och lätta, kan de lätt transporteras mellan hemmet, kontoret och till och med RVs eller båtar. De är mindre benägna att täppa än karaffer och blandaren fästen.

Användare kan växla ett filter bänkskivan vatten från filtrerat vatten till ofiltrerad med en vridning av en ratt. Vissa modeller har en ansluten blandare att få direkt tillgång till filtrerat vatten. Filtren inuti kan ta upp till 12 månader med regelbunden användning innan de måste bytas ut.

Det finns ett par nackdelar med att använda ett filter bänkskivan vatten. För dem med begränsad mot rummet, kan vissa modeller ta upp en stor del av användbart utrymme. Även för de med större kök, kan de tenderar att göra en bänkskiva se lite rörigt. De är dessutom kompatibel med alla kranar, så att konsumenterna bör alltid kontakta tillverkaren vara säker på att produkten kommer att arbeta med deras hårdvara innan ett större inköp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.