Vad är det mest effektiva värmare?

En effektiv värmare kan vara ett mycket användbart redskap, särskilt i kallare klimat där uppvärmning är viktigt att både komfort och hälsa under de månader kallare vintern. Däremot kan uppvärmning också en mycket kostsam process. Av naturen, det bränsle som behövs för att köra en värmare är tillfällig och kan bara användas en gång. För att motverka dessa kostnader, finna den mest effektiva värmaren är mycket viktigt.

Aggregat oftast kommer i en av ett fåtal alternativ. I de flesta fall är de antingen drivs med naturgas, el, eldningsolja eller propan. Trä används också i mycket mindre grad än alla de andra. Den typ av värmare en har beror på infrastruktur och tjänster som kan erbjudas i det lokala området. Till exempel, på landsbygden, naturgas, åtminstone genom fasta linjer, kanske inte finns tillgängliga.

I stort sett en effektiv värmare mäts i termer av värme per enhet av valuta, till exempel USA Dollar (USD). Dollar för dollar, det bästa valet tycks vara naturgas, vilket ger mer British Thermal Units (BTU) än någon annan form av uppvärmning. Detta är dock beroende av ett antal olika faktorer, inklusive kostnaden för naturgas i förhållande till andra bränslen.

En effektiv värmare kan också vara en som förlorar minst mängd värme. Ju mindre värme som försvinner, desto mer värme kan lägga till sin ursprungliga och mest nyttjanderätt. För att verkligen hitta de mest effektiva värmaren, är det nödvändigt att besluta om energikälla, sedan titta på flera märken och modeller för att avgöra vilken som är bäst för dig.

Även om en plats värmaren är en av de mest ineffektiva värmare, även de kan ha sin plats. Generellt sett är en plats värmaren är tänkt att värma ett avgränsat område. Det kan vara en effektiv värmare i den meningen att den inte värma upp andra delar av denna byggnad för vilken värme inte behövs. Ändå ser på det ur perspektivet BTU produceras kontra förbrukade dollar, rumsvärmare är anmärkningsvärt ineffektiva.

Även om många kan frestas att skylla på stora uppvärmningskostnader på deras värmare, även de mest effektiva värmaren misslyckas i vissa fall. Om trummorna är inte ett felaktigt sätt, eller om luftfiltret inte ändras varje flera månader, kommer dessa värmare prestera sämre. Ofta är dessa enkla åtgärder som kan användas för att öka den totala effektiviteten i energianvändningen i hemmet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.