Vad är biologiskt nedbrytbart Möbler?

Biologiskt nedbrytbara möbler är möbler som är avsedd att bryta ned naturligt efter dess livstid är över, snarare än att ta upp plats i en deponi. Till sin natur biologiskt nedbrytbara möbler är också bättre för miljön att tillverka, eftersom det inte innebär användning av giftiga kemikalier och syntetiska material, eftersom dessa skulle göra möbler mindre benägna att brytas snabbt. Ett antal företag, inklusive ovansida designers, göra biologiskt nedbrytbara möbler, och den är tillgänglig från ekologiskt inriktade butiker hem utbudet.

Det finns flera idéer bakom begreppet biologiskt nedbrytbara möbler. För det första, erkänner det faktum att människor tenderar att göra sig av med möbler efter det stannar ser bra ut, eller när de redesign ett rum och upptäcker att deras möbler inte längre arbetar i det rummet. Med konventionella möbler, gör sig oftast tar sig långsamt till deponier, ofta med ett stopp vid en begagnade möbler butik eller på en misshandlad veranda först. När möbler når en deponi, ruttnar den långsamt, även om komponenter som plast får utstå i århundraden, som tar upp plats och urlakning olika ämnen i jorden.

Biologiskt nedbrytbara möbler, däremot, kommer att bryta ner när den kastas. Denna möbel är designad att bryta ner snabbt när det utsätts för vatten, ultraviolett strålning, och de delar, vilket kan skapa en situation där konsumenterna kan kompost sina möbler, snarare än att kasta bort det. I vissa fall är biologiskt nedbrytbara möbler även utformade med tanken på extremt snabb nedbrytning i åtanke, till exempel biologiskt nedbrytbara gräsmatta möbler som folk kan använda i en säsong. Sådana möbler kan även utformas med inbäddad växter med näring, näringsrik trädgården som den smälter bort.

Eftersom hela idén bakom nedbrytbara möbler är hållbar design och miljövänliga funktioner, är det oftast görs i lokaler som betonar miljövänliga metoder, och den innehåller återvunnet material och ämnen av naturligt ursprung. Detta gör sådana möbler säkert runt småbarn och husdjur, eftersom det inte har ämnen som potentiellt skulle kunna orsaka sjukdom, men nackdelen är att biologiskt nedbrytbara möbler också saknar flamskyddsmedel används för att göra soffor och andra stoppade möbler brandsäkra.

Detta koncept är inte utan kontrovers. Människor som är emot konsumentkultur hävdar att det vore bättre att göra högkvalitativa möbler som är avsedd att vara en livstid, snarare än att skapa något som främst är disponibla möbler. Motståndarna till biologiskt nedbrytbara möbler tyder på att ständigt köpa nya möbler är mindre miljövänligt att använda och reparera befintliga möbler, eftersom produktionen av biologiskt nedbrytbara möbler fortfarande skapar en miljöpåverkan, även om det är en liten en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.