Vad är Silestone Countertops?

Silestone ® bänkskivor är tillverkade från cirka 93% kvarts och 7% polymer med färg. De produceras av ett företag som heter Cosentino. En Silestone ® bänkskivan är känt för sin hållbarhet och hårdhet. Kvarts är den fjärde hårdaste naturliga materialet efter diamant, safir och topas. Silestone ® också kallas konstruerad sten eller tillverkats kvarts.

Till skillnad från vissa naturliga stenar som granit, behöver Silestone ® ingen fogmassa eftersom det har en polerad yta som stöter bort färgning. Men det är ändå bäst att städa upp fläckar på alla typer av bänkskivan omedelbart eftersom både färgning och polering egentligen inte att undvika fläckar, men motstå dem. Många tycker inte att behöva tillämpa en sealer för Silestone ® samt utseendet på polerade kvarts.

Silestone ® bänkskivor finns i många olika ytbehandlingar, men eftersom Silestone ® är polerad den redan har en liten lite glans till den. En super glansigt typ av Silestone ® bänkskivan kan visa fingeravtryck mycket lätt. Färgen och mönstret konsekvent en Silestone ® bänkskivan är ofta mer lockande för villaägare än natursten, såsom granit. Detta beror på naturlig sten plattor kan innehålla en intensiv område med en viss färg och mönster på en del av platta och ändå har en helt annan blick på en angränsande del av samma stycke av sten.

En populär säljande huvudnummer av Silestone ® bänkskivor är deras hållbarhet. De är kända för att hantera en mycket tuff användning t. ex. i livliga familjen kök. Den täthet av Silestone ® gör den extremt stark och långvarig. En Silestone ® bänkskivan är mer färg och värmebeständigt att en sten bänkskivan som granit. Eftersom Silestone ® är också syrafast, sura livsmedel som citrusfrukter, läsk och vinäger är mindre benägna att skada bänkskivan.

De icke-porös, hård yta Silestone ® bänkskivor även motstår repor . Även om det inte rekommenderas, vissa Silestone ® ägare skiva och hacka mat direkt på bänkskivan. Många människor gillar mögel resistenta egenskaper en Silestone ® bänkskivan och ge denna egenskap som den främsta anledningen att välja Silestone ® över material som granit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.