Vad är Residential Architecture?

Bostäder arkitektur är en disciplin inom arkitektur område som fokuserar på utformningen av bostäder, allt från villor till lägenhetskomplex. Det finns ett antal frågor som är unika för bostäder arkitektur och skickliga bostäder arkitekter kan vara i hög efterfrågan. Några av de mest kända arkitekterna i världen är kända för sitt arbete med bostäder, bland annat Frank Lloyd Wright, en arkitekt känd för sina innovativa, distinkt och helt unik hem mönster, av vilka många fortfarande mycket dyrbara decennier efter deras konstruktion.

I grunden är villaarkitektur om att utforma och bygga bostäder som är funktionella och säkra. Bostäder arkitekter måste tänka på gällande byggnormer, säkerhetsfrågor, och funktionalitet frågor som planritningar, placering av försäljningsställen samt andra frågor. De måste också kunna arbeta med sina kunder för att utveckla bostäder som svarar behov och förväntningar, och varje kund oftast har en något annorlunda lista över behov och krav på ett hem.

Bostäder arkitektur handlar också om att utforma strukturer som är vackra. Passionerad arkitekter älskar att arbeta med linjerna i den naturliga miljön att göra ett hem som passar i perfekt, eller arbetar med inspirerande föremål och former som kan komma från var som helst i världen. Kunderna kan också ha specifika önskemål såsom ett hus som skall förenas med en existerande konstsamling, eller en önskan att skapa ett hem som frammanar en tidigare era. Eftersom folk vill hem som de trivs i, en stor del av denna disciplin är inriktad på att skapa strukturer som känns som hem och var snäll och det estetiska preferenser ägarna.

Vissa bostadsområden arkitekter fokus på egna jobb, arbeta med enskilda klienter att utveckla en en av det slag huset. Andra göra allmänna planer som kan användas av byggare var som helst, eller de fokusera på stora projekt för utvecklare som lägenhetskomplex, radhus och planerad utveckling. Arkitekter kan också välja att fokusera på frågor som grön design, eller att göra trovärdiga kopior av arkitektoniska stilar från tidigare epoker. Bostäder arkitektur kan också omfatta restaurering och renovering av befintliga bostäder. Varje delmängd av bostads-arkitektur kräver olika färdigheter och förmågor.

Studerande i villaarkitektur vanligtvis börja i allmänhet arkitektur program, så småningom minska inriktning till bostadshus i synnerhet. Deras utbildning omfattar en utbildning inom historia och konst arkitektur, tillsammans med mekanik att utarbeta, arbeta med ingenjörer och entreprenörer, och förhandla med kunder för att säkerställa att behoven hos alla parter är uppfyllda. Ett bostadsområde arkitekt med ett visat resultat kan oftast kommando en mycket hög avgift för hans eller hennes kunskaper, eftersom ett hus inte kommer att byggas eller avsevärt renoverade utan hjälp av en arkitekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.